Avto
90 ogledov

Proizvodnja passata bo ustavljena še dlje

VW passat alltrac Saša Despot
Prodaja passata ne gre po načrtih, zato bo Volkswagen moral ustaviti proizvodnje še za dlje časa od prvotnih napovedi.

Volkswagen passat je eden od paradnih konj znamke, v Sloveniji v svojem razredu prepričljivo nadvladuje tekmece. A tudi Volkswagnu se dogaja to, kar smo pred leti videli v Revozu, namreč da je potrebno zaradi šibkega povpraševanja ustaviti stroje. 

Pri znamki so za Reuters potrdili, da bodo še podaljšali ustavitev tovarne v Emdnu, ki z 9.000 zaposlenimi velja za eno največjih v Nemčiji. Prvotni načrt izpred tedna dni je bil, da bo tovarna stala med 25. januarjem in 3. februarjem, ter nato še 20. februarja. K tem datumom pa so v sredo dodali še 16., 17. in 21. februar, ko bodo delavci dodatno na kolektivnem dopustu.

"Imamo težave v Veliki Britaniji, Turčiji in Rusiji. Povpraševanje pada, zato do velike noči ne moremo izključiti še dodatnih ustavitev proizvodnje," je za agencijo povedal tiskovni predstavnik družbe. "Nihče ne ve, kako se bodo stvari v svetu odvijale."

Tovarna Emden je s svojimi neizkoriščenimi proizvodnjimi kapacitetami še toliko bolj na udaru, ker so oktobra v njej prenehali proizvajati model CC, naslednika, imenovanega arteon, pa še niso pričeli izdelovati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • uni65 17:26 27.januar 2017.

    Ja ,sankcije proti RUSIJI jemljejo svoj davek

  • Xerxes 12:44 27.januar 2017.

    Predraga jajca enaka Škodi in Audiju, kmalu morda še Seatu , pač ne gredo več za med.