Avto
30 ogledov

"Prosim, ne, zadaj sedi sin!"

Reklama Youtube
Novozelandci so posneli šokanten oglas, s katerim želijo voznike in voznice opozoriti na pomembnost upoštevanja prometnih predpisov in varne vožnje.

Avtor videoposnetka je novozelandska agencija NZ Transport Agency. V oglasu v enem avtomobilu prikazuje očeta, ki na zadnjem sedežu prevaža svojega sina, v drugem pa brezskrbnega voznika, ki po prednostni cesti vozi veliko hitreje, kot je to dovoljeno.

Voznik prvega vozila med vključevanjem na prednostno cesto spregleda prehitro vozilo in zapelje na sredino cestišča. Takrat, tako kot voznik prehitrega vozila, ki se približuje, v hipu spozna, da je trčenje neizbežno. Slika se ustavi.

Voznika stopita iz vozila, pri čemer voznik, ki ima v avtomobilu sina, prosi drugega voznika, naj prepreči nesrečo in s tem sinu reši življenje. "Prosim, prijatelj. Zadaj sedi moj sin. Naredil sem napako!“ pravi oče, drugi voznik, ki je s prehitro vožnjo tudi sam storil napako, pa mu odgovori: "Vozim prehitro. Oprosti.“

Kako se konča oglas, preverite v videu zgoraj.

Komentarjev 4
  • Marko Rossi 18:41 08.januar 2014.

    tole pošljite Gašpar Gašpar Mišiču, naj se malo zamisli, tudi mene je zmrazilo kaj se vse lahko zgodi v tisti sekundi

  • depresija 18:33 08.januar 2014.

    Poanta: Vozimo zmerno, s hitrostjo, ki nam v danih razmerah omogoča varno ustavljanje, tudi zaradi drugih udeležencev. Saj vsi delamo napake in tako, kot gospod s sinom v avtu, se lahko tudi nam pripeti, da nekomu zapremo pot. In če ...prikaži več tisti vozi prehitro...je katastrofa tu. +PREDVIDEVANJE IN 0 ALKOHOLA!!!

  • MZupan 17:54 08.januar 2014.

    Tale zadeva pa te zmrazi!