Avto
69 ogledov

Prostitutke morajo nositi odsevne jopiče

Žurnal24 main
Italijani so prostitutkam zapovedali, da morajo mini krila zamenjati za odsevne jopiče in hlače, da jih bodo v luči večje prometne varnosti na italijanskih avtocestah lažje opazili. Kazen za tiste prostitutke, ki tega ne bodo upoštevale, je visoka.

Mestne oblasti v kraju Spino d'Adda pravijo, da so prostitutke krive za poslabšanje prometne varnosti na cestah med Milanom in Cremono.

Zaradi svetove razstave Expo, ki jo gosti Milano, naj bi v mesto in okolico prišlo kar 15 tisoč prostitutk, ki s stanjem ob cesti in nagovarjanjem voznikov ogrožajo prometno varnost.

Namestnik župana Spino d'Adde Luciano Sinigaglia je za časnik Corriere Della Sera dejal: "Za prostitutke bi morala veljati enaka pravila kot za cestne delavce. To pomeni, da morajo nositi odsevna oblačila, da bi bile vidne." Kazen za prodajalke in prodajalce ljubezni, ki ne bodo upoštevali novih pravil oblačenja, bo visoka, okoli 500 evrov. Nova pravila bodo začela veljala že v septembru.

Italijani niso izumili nič novega, saj so enak ukrep že leta 2010 uvedli v Španiji, v mestu Els Alamus, kjer pa so bile kazni milejše - 40 evrov. Prostitutke so nov zakon dobro sprejele.

Komentarjev 2
  • 4krogci 19:51 23.avgust 2015.

    In pol bo ksna policajka usmirjala promet in boš njo prasu kolk racuna hahahha

  • Skippy 16:17 23.avgust 2015.

    Potem bi jih morali nositi tudi običajni pešci. Čisto so že obsedeni s to prometno varnostjo.