Avto
56 ogledov

Prva fotografija razbitega chirona

Bugatti chiron Bugatti
Pa se je zgodilo. Bugatti chiron, neuradno najhitrejši in eden najdražjih serijskih avtov na svetu, je očitno doživel prvo dokumentirano nesrečo.

Podrobnosti so še zelo skope, fotografija slabe kakovosti, a precej zgovorna, pa se je pojavila na Facebook profilu portala GTBoard.

Na fotografiji 2,9 milijona evrov vrednega chirona na takšnemu kralju hitrosti in prestiža nevreden način vleče delovni stroj. Očitno ima zelo poškodovan prednji del karoserije iz ogljikovih vlaken. Povrhu vsega se je še kamuflaža sfižila.

Tiskovna predstavnica Bugattija je za nemški Bild potrdila, da je do nesreče res prišlo. "Voznik je bil nekoliko nepozoren, zato je avto zapeljal s ceste v jarek. K sreči nihče ni bil poškodovan."

Kje in komu se je zgodilo, ostaja za zdaj neznanka. Pri Carscoopu ugibajo, da bi lahko šlo tudi za del načrtovanega tovarniškega testa, potrebnega za homologacijo, saj je v ozadju fotografije na stavbi viden zakrit logotip znamke in naj bi šlo za tovarno v matičnem Molsheimu. 

Chiron, ki v W16 osemlitrskem motorju skriva kar 1.103 kW (1.500 KM), naj bi v teoriji lahko dosegel hitrost 458 km/h. Ta rezultat bodo na cesti skušali doseči leta 2018, sicer pa bo nekaj sto petičnih kupcev imelo blokado pri "že" 420 km/h.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.