Avto
788 ogledov

Prvi bugatti chiron že prodan. Le komu drugemu..

Bugatti koncept Bugatti
Bugatti chiron, ki uradno sploh še ni bil predstavljen, ima že najmanj enega kupca. Koga drugega kot Floyda Mayweatherja.

Francoski butični proizvajalec ultra hitrih avtomobilov Bugatti bo čez nekaj tednov na salonu v Ženevi predstavil model chiron, naslednika danes uradno še najhitrejšega serijskega avta na svetu veyrona. 

Tudi chiron bo podobno redek in ekskluziven avto, le da bo še bolj luksuzen in še hitrejši, v ravni črti in ovinkih. Menda naj bi predhodnik veyron poleg njega deloval kot kakšna kočija. Kako tudi ne, ko bo končna hitrost chirona 463 km/h, pospešek do 100 km/h pa le okoli dve sekundi. 

Še neporaženi boksarski prvak Floyd Maywether je po pisanju TMZ že vplačal 3,1 milijona evrov za novega chirona, tako da bo postal eden prvih lastnikov redkega in dragega avta. 

Floyd Mayweather | Avtor: Profimedias Profimedias
Mayweather je imel v svoji obširni garaži doslej kar tri od 450 izdelanih veyronov. Da bi sprostil prostor za chirona, je nedavno enega odprodal. Tudi najmanj trije rolls-royci so nekje poleg, pa ferrari enzo in še kakih 90 drugih dragocenih avtov. Če zna kaj poleg boksa, potem zna Mayweather gotovo uspešno razkazovati svoje milijone. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.