Avto
21 ogledov

Prvi dvosedežni MINI pri nas februarja 2012

Mini roadster
1/19
MINI
MINI bo svojo družino vozil razširil s prvim dvosedežnim roadsterjem, ki v Slovenijo prihaja 25. februarja prihodnje leto, naročiti pa ga bo moč že konec leta. Cene pri nas so zaenkrat še neznanka, za različico cooper pa je treba v Nemčiji odšteti 22.600 evrov.

MINI še naprej širi svojo modelsko paleto, februarja tudi k nam zavije prvi dvosedežni model MINI roadster. Najnovejši član je šesti v trenutni seriji modelov kultne blagovne znamke in prvi dvosedežnik z zložljivo streho blagovne znamke MINI.

Roadster nadaljuje prepoznaven koncept kompaktnega športnega avtomobila, ki ima ročno nastavljivo mehko streho. Gre za paket po okusu zahtevnih ciljnih skupin, ki želijo elegantno športnost, spontano zabavo v vožnji z odprto streho in dinamično obliko. Notranjost spominja na druge modele, prtljažnik pa meri 240 litrov.

 

Veliko individualizacijo omogoča širok nabor barv in materialov za oblazinjenje, zunanja ogledala, letve in barvne linije ter možnosti MINI Yours in športne črte v kontrastni barvi. Poudarek je na dvosedežni obliki. Zunaj ni moč spregledati robustnega ohišja koles in visokih bočnih linij. Zadek je elegantno zaobljen, stebriček A pa nakazuje rahlo dvigajoče se bočno linijo vzdolž dolžine karoserije v smeri proti ploskemu zadnjemu delu; razdalja od cestišča je za 20 milimetrov manjša kot pri različici cabrio. Aktivni zadnji spojler se samodejno raztegne pri hitrosti 80 km/h.

Gokart občutek
Zaradi zmerne nastavitve šasije, nizkega težišča, torzijske togosti karoserije in aerodinamičnih značilnosti je občutek med vožnjo športen, kot bi sedeli v gokartu. Standardno sta na voljo elektronsko servokrmiljenje EPS in dinamični nadzor stabilnosti DSC, opcijsko pa dinamični nadzor oprijema DTC z elektronsko zaporo diferenciala EDLC.

Za pogon skrbi najnovejša generacija štirivaljnih motorjev. Najmočnejši bencinski in dizelski motorji so opremljeni s tehnologijo MINI TwinPower Turbo. Model john cooper works roadster premore 155 kW/211KM, cooper S roadster 135kW/184KM, cooper Roadster 90 kW/122 KM, cooper SD roadster pa 105 kW/143 KM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.