Avto
698 ogledov

Prvi harley, ki namesto "vroom" dela "bzzz"

Harley davidson livewire
1/8
Harley-Davidson
Harley davidson livewire je prvi električni motocikel tega znanega proizvajalca.

Harley Davison je eden prvih velikih proizvajalcev, ki je aktivno zagrizel v trend elektrifikacije. Značilno bobnenje V agregatov med pospeševanjem je torej dobilo alternativo v električnem zvenenju, ki pa ni nič počasnejše. Livewire lahko do 96 km/h pospeši že po 3,5 sekunde. Proizvajalec sicer še molči o skupni moči pogona kot tudi o dosegu z enim polnjenjem, vseeno pa gre pričakovati, da bo mogoče opraviti pot okoli 180 km v "urbanem okolju". Pri Harleyju torej ne skrivajo, da je električni harley bolj namenjen mestnim vožnjam kot pa avtocesti. 

Motocikel bo zelo udoben, saj bo imel avtomatski menjalnik. Brez leve nožne stopalke torej. Ogrodje je iz aluminija, s čimer so želeli vplivati na nižjo maso, na katero zelo vpliva litij-ionska baterija, katere ohišje je narebreno za hlajenje. 

Harley davidson livewire | Avtor: Harley-Davidson Harley-Davidson

Kabel za polnjenje je pod sedežem, harleyja naj bi bilo mogoče priklopiti na vse najbolj pogoste tipe električnih polnilnic. 

Delovni prostor voznika med drugim krasi 4,2-palčni zaslon na dotik. 

Harley davidson livewire bo prišel v salone v ZDA in Evropi jeseni letos. V ZDA napovedujejo ceno brez subvencij 30 tisoč dolarjev (okoli 26 tisoč evrov).

Kakšen zlobnež bo ob tem velikem zasuku legendarne znamke pripomnil: "Končno! Nič več oljnih lužic pod harleyji!" Dosedanje ljubitelje harleyev pa čaka premik v glavah. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.