Avto
7 ogledov

Prvi sedemstopenjski ročni menjalnik

Porsche 911 menjalnik Youtube
Nova generacija porscheja 911 s seboj prinaša zanimivo novost - v različici z ročnim menjalnikom odslej tudi sedmo prestavo.

Čeprav so inženirji iz Zuffenhausna sila ponosni na PDK-menjalnik z dvojno sklopko, spoštujejo želje marsikaterega kupca, ki se noče odpovedati tradicionalnemu odnosu s prestavno ročico in tretjo nožno stopalko.

V različici z ročnim menjalnikom so športniku nekoliko skrajšali ostalih šest prestav, sedmo, do katere po pričakovanjih pridemo s potiskom ročice skrajno desno in naprej, pa podaljšali, tako da ima predvsem varčevalno funkcijo za višje hitrosti. Najvišjo hitrost sicer 911 doseže že v šesti prestavi.

Komentarjev 1
  • McClain 11:11 11.september 2011.

    Ful dober, pocas bodo 10 stopenjski, da bos menjaval kot norc vsake 2 sekundi pa pol. Sklopko not, rocko levo desno, nazaj naprej pa v tocno lukno, sklopko ven. Zelo inteligenten posel. Cakam da se namesto einlaserja montirajo rocne kurble ...prikaži več spredaj, kot je imel fotrov Renault pred 50 leti. Amerikanci pa avtomatske menjalnike ze 50 let, ena roka in ena noga ves cas fraj. Ce nimas kaj drugega v zivljenju pocet, ce nimas otrok recimo,si kupis avto na 7 stopenjski rocni menjalnik:-)