Avto
13 ogledov

PSA in BMW skupaj do hibrida

PSA in BMW sta nadgradila sodelovanje, ki sta ga zelo uspešno pričela z 1,6-litr Žurnal24 main
PSA in BMW sta poglobila francosko-nemško sodelovanje pri razvoju sestavnih delov za hibridna vozila.

Norbert Reithofer, predsednik uprave BMW AG, in Philippe Varin, predsednik uprave PSA Peugeot Citroën, sta podpisala memorandum, v skladu s katerim bosta oba avtomobilska velikana skupaj proizvajala dele za hibride, ki bodo imeli pogon  speljan na sprednji par  koles.

"To sodelovanje bo znatno prispevalo k doseganju konkurenčne strukture stroškov na področju elektrifikacije vozil. Prav tako pa zaznamuje še en pomemben korak v smeri trajnostne mobilnosti," je dejal Reithofer.

"Ne dvomim v konkurenčne prednosti, ki izhajajo iz kombinacije strokovnega znanja naših dveh skupin na področju hibridnih tehnologij," je svoje mnenje dodal Varin.

BMW in PSA Peugeot Citroën že več let skupaj razvijata motorje. Letos februarja sta napovedala razvoj  naslednje generacije štirivaljnih bencinskih motorjev, ki bodo ustrezali normi Euro 6. Trenutno skupni motorji poganjajo minije, peugeote in citroëne, v bodočnosti pa bodo motorje posojali tudi Saabu.

Zanimivo pri poslu je, da imajo BMW-jeva vozila razen minijev pogon speljana na zadnji par koles. Ali skupni hibridni pogon tako napoveduje nove čase tudi v tem pogledu, bo kmalu jasno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.