Avto
5489 ogledov

Putinov prvi avtomobil

Youtube
Ruski predsednik Vladimir Putin je velik ljubitelj avtomobilov. Ob predstavitvi novega modela lada vesta, jo je testiral kar sam. Videli smo ga voziti limuzino volgo in legendarni terenec lada niva, celo dirkalnik formule 1. Zdaj je znano tudi, kako je prišel do svojega prvega avtomobila.

Še pomnite? Vladimir Putin je pred leti vozil celo Renaultov dirkalnik formule 1. Ruski predsednik avtomobilov ne vozi zgolj v prostem času, pač pa je nedavno v sklopu predsedniške povorke v avtomobilu sam peljal celo nekdanjega japonskega premierja Yoshira Morija.

Do prvega s pomočjo sreče

Po pisanju ruskega portala Glas Moskve pa le redki vedo, kako je prišel do svojega prvega avtomobila. Imel je veliko srečo. Njegova mama je namreč leta 1972 na loteriji zadela avtomobil ZAZ-968, ki so ga popularno imenovali Zaporožec.

"Živeli smo skromno, kljub temu pa so se moji starši odločili, da Zaporožca ne prodajo. V uporabo so ga dali meni. Ves čas sem bil v avtomobilu. Nanj sem pazil kot na svoje oči v glavi," je zapisal v svoji avtobiografiji.

Pokazal ga je Bushu

Na začetku novega tisočletja so Putinov prvi avtomobil restavrirali in mu ga vrnili. Obstajajo videozapisi, ko je ob obisku Georga W. Busha mali ruski avtomobil podrobno razkazal nekdanjemu ameriškemu predsedniku. To je bilo leta 2005, ko je Putin ameriškega predsednika popeljal v volgi21 in mu celo ponudil, da jo sam preizkusi. Bush naj bi ti sprejel in se pošalil, da bi potreboval nekaj ur v šoli vožnje z rusko limuzino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.