Avto
22 ogledov

Radar so si vozniki nakopali sami

Radar na avtocesti Bralka
Voznike, ki se zadnje dni vozijo po avtocesti iz Maribora proti Ljubljani, precej jezi delna zapora med Šentrupertom in Vranskim, povrhu vsega na prehitre tam preži radar. A tega so si vozniki nakopali sami, pojasnjujejo na Darsu. Zaradi ugotovljenih dodatnih poškodb bodo zaporo umaknili šele v ponedeljek.

"Že več dni se vozim mimo zapore pred Vranskim, pa se tam nič ne dogaja. Vseeno pa so tam postavili še radar, da pokasirajo nekaj dodatnih novcev," se je nad Darsovo zaporo voznega pasu pri Vranskem te dni pridušal eden od dnevnih uporabnikov štajerske avtoceste.

Kot je za Žurnal24 pojasnil Marjan Koler z Darsa, so delavci sanirali poškodovano dilatacijo na 90-metrskem viaduktu Vranke. Potem ko so zaporo že postavili, je začetek del zavleklo slabo vreme. Včeraj pa se je izkazalo, da je poškodovan tudi beton ob dilataciji, tako da bo celovita sanacija namesto danes, kot je bilo sprva predvideno, zaključena v ponedeljek preko dneva, če bo le vreme to dovoljevalo. Zapora bo tako še nekaj dni ostala, a so po napovedih vseeno že včeraj umaknili zaporo voznega pasu.

Požvižgali so se na omejitve in se zaletavali

Na območju del, kjer je hitrost omejena na 80 km/h, je Dars postavil tudi radarsko ohišje. Kot je pojasnil Koler, se je zaradi neprilagojene hitrosti zgodilo nekaj naletov vozil, zato so na Darsu promet poskušali na ta način umiriti. A za to, ali je v ohišju tudi dejansko merilna naprava, ni pristojen Dars, temveč policija, je dodal.

Ker bodo dela trajala do ponedeljka, na tem odseku še vedno velja omejitev hitrosti, do takrat bo ostalo tudi ohišje (in morebitni radar).

Komentarjev 2
  • Sebastjan Kroflič 23:39 21.marec 2013.

    Glede na to, da je škatla postavljena za tablami, itak ne more izmerit nič pametnega, tako da je jasno, da je škatla prazna in je tam samo za strašenje voznikov...

  • d 12:34 21.marec 2013.

    dal bi omejitev 100km/h, glede na to, da se nič ne dela na cesti in nebi bilo zaletavanja, kreteni zabiti darsovski