Avto
10487 ogledov

Radarji bodo merili tudi glasnost vozil!

radar Slovenčeva ulica Saša Despot
Ne, ni prvi april. Na ta način nameravajo zmanjšati zvočno obremenitev, ki jo povzročajo avtomobili.

* - Fotografija je simbolna

Radarje, ki bodo opremljeni z merilnikom jakosti zvoka bodo postavili v Ženevi. To švicarsko mesto znano po vsakoletnem mednarodnem avtomobilskem salonu se že leta sooča z bogatimi lastniki avtomobilov, ki vozijo zmogljive in predvsem glasne štirikolesne stroje.

Radarski detektorji Jammer Avto Preizkusili smo ilegalno napravo proti radarjem na cesti

Pogosto gre za predelana vozila, ki s hrupom močno obremenjujejo okolico. Če bo merilnik izmeril, da so preglasni, bodo lastniki najprej prejeli na dom denarne kazni, v skrajnem primeru pa jih bodo izključili iz prometa in jim zaplenili vozila.

Izpuh | Avtor: Ferrari Ferrari

Radar merilnik hitrosti Ah, ti redarji Avto Merili bodo z radarjem, za katerega nimajo vseh dokazov, da deluje

Zanimivo je, da Ženeva sploh ni prva in edina, ki se bori proti preglasnim vozilom. Evropska unija je že spisala odredbo, s katero želijo omejili hrupnost novih avtomobilov, ki se je morajo držati vsi proizvajalci vozil. Vendar pa so se avtomobilski proizvajalci domislili načina, kako po pravilih narediti še vedno glasen avtomobil. Z izbiro režima vožnje, na primer športni način, lahko vplivamo tudi na raven glasnosti vozila.

Merilec hitrosti Avto Novi radarski trik policije za umirjanje voznikov

Na jugu Nemčije in v Kanadi že obstajajo omejitve glede glasnosti vozil, a voznike ne kaznujejo. Za zdaj jih na preglasno vožnjo opozori le oznaka na digitalnem zaslonu, ko se peljemo mimo nje.

Komentarjev 4
  • letalec 20:49 02.maj 2019.

    Kakšno izobrazbo pa sploh imajo ti osebki, da počasi prevzemajo delo policije. Zakaj pa potem sploh imamo prometno policijo, ali pa morda policija ni dovolj izobražena za takšne naloge?

  • kapibara1 09:03 02.maj 2019.

    O kaj bodem z veseljem predel pod-v kamarami

  • Avatar Leon
    Leon 08:56 02.maj 2019.

    Kaj pa izpust plinov ?