Avto
27 ogledov

Radijske postaje bodo še obveščale o radarjih

Nadzor hitrosti Profimedias
Predlog glede prepovedi objavljanja radijskih informacij o tem, kje so radarji, kot kaže nima podpore.

Po črnem juniju in juliju, ko je na slovenskih cestah umrlo 23 ljudi, so pristojne inštitucije, Javna agencija RS za varnost v prometu, Dars, notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar ter minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, na izrednem sestanku obravnavali zaskrbljujoče poslabšanje varnostnih razmer v prometu. 

Med predlaganimi ukrepi naj bi bil tudi zagon projekta Molk za življenje!, s katerim naj bi komercialne radijske postaje po državi prepričali, naj v prihodnje poslušalcem ne izdajajo več lokacij kontrol prometa ali radarjev. O projektu smo poročali v prispevku Nič več informacij o radarjih po radiu.

Kot so zapisali na Javni agenciji RS za varnost prometa, je predlog, da se preuči možnost prepovedi objav informacij o radarjih na radijskih postajah na sestanku medresorske delovne skupine za spremljanje in izvajanje Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013-2022 predlagal eden izmed članov skupine, vendar pa prvi odzivi kažejo, da ideja ne bo dobila podpore. 

Na agenciji so predlog, preučili tudi tako, da so za  mnenje zaprosili tudi radijske postaje, še pojasnjujejo.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:37 10.avgust 2015.

    Zakaj pa ogorčenja ko se je odločalo o ustanovitvi slabe banke niste upošteval? Aja sj res ljudje smo manj pomembni kot kapital. Radijske postaje bi pa izgubile mnogo poslušalcev če te informacije ne bi smele deliti več naprej (pa čeprav ...prikaži več bi moral tako ali tako vsak vedno voziti po pravilih). Dvoličnost pa taka.