Avto
67 ogledov

Rally Saturnus v Ljubljani in okolici

(Foto: Reli Saturnus) Žurnal24 main
Najbolj tradicionalni slovenski reli, rally Saturnus, bo v prvih dneh maja doživel že svojo 36. ponovitev. Največja novost je, da tekmovalci ne bodo dirkali v Zasavju, ampak bodo etapne preizkušnje v Ljubljani in njeni okolici.

Organizatorji iz AŠD SA-I so skupaj z glavnim pokroviteljem, družbo Hella Saturnus Slovenija, predstavili letošnji rally Saturnus, ki ponovno šteje tudi za DP Hrvaške.

V uvodu je generalni direktor družbe Hella Saturnus Slovenija Christof Droste kratko predstavil dejavnosti in uspeh podjetja, ki dajejo osnovano upanje, da bo mogoče tekmovanje organizirati tudi v prihodnje, predsednik organizacijskega odbora Viktor Levec pa je predstavil novosti na tekmovanju.

Letos prvi dan relija ne bo več potekal v Zasavju, tako bosta središče dirke in servisna cona ves čas v Ljubljani. Hitrostne preizkušnje, ki so bile v minulih letih na vrsti v nedeljo, bodo letos odpeljane že v soboto, medtem ko bo nedeljski del relija povsem nov. Poleg že tradicionalne veljave za DP Slovenija, pokal Mitropa in FIA Evropski rally pokal bo dirka letos ponovno štela za DP Hrvaške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.