Avto
111 ogledov

Range rover je s sentinelom ustvaril tank na kolesih

Range rover sentinel
1/9
Land Rover
Range rover sentinel je v prvi vrsti avto za stranke v vplivnih korporacijah, mafiji, in v diktatorskih državah. V njem bodo vplivneži varni kot v materinem naročju.

Land rover range rover sentinel je posebna blindirana različica težkega suva. Namenjen je tistim, ki jim klasična varnostna pomagala, kot so ASB, ESC in AEB niso dovolj, saj obstaja verjetnost, da jim iz tega ali onega razloga strežejo po življenju. 

Sentinel na prvi pogled izgleda zelo podobno klasičnemu range roverju, a ima številne rešitve, ki varujejo potnike. Njegova karoserija vključno s streho in podom je zaradi ojačitev sposobna vzdržati krogle, ki sicer prebijajo varovalne jopiče, ali šrapnele ročnih granat. Poleg avta lahko eksplodira do 15 kilogramov TNT, pa posledic v notranjosti ne bo.

Seveda so stekla debela in prav tako vzdržijo napad. Celo tisto v notranjosti, ki deli voznika od potnikov, je sposobno zaustaviti kroglo iz pištole. Voznik ima na voljo opcijo, da se mu steklo spusti le za 10 centimetrov, skozi to odprtino pa v primeru kontrole potisne dokumente.

Izpušna cev ne dovoljuje, da bi se z njo kdo pentljal in jo zamašil, rezervoar pa se pokrpa sam od sebe, če pride do preboja. Dodani so rezervni akumulator in pnevmatike, ki omogočajo vožnjo tudi, ko so izpraznjene. 

Vsi ti dodatki seveda precej dodajo k osnovni masi okoli 2,5 tone. Z njimi se glede na uradne podatke Jaguarja spopada V6 motor z 260 kW (340 KM), ki sodelujejo z ZF 9-stopenjskim menjalnikom. Ali obstaja tudi možnost supercharged V8 bencinarja s 375 kW (510 KM) pod zajetnim prvim pokrovom, ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • korisnik_16872 08:33 09.september 2015.

    Jaguar, Land Rover, Aston Martin, Range Rover, Bentley, Rolls Royce ... so prestižni avti za tržišča EU in ZDA. Npr. tudi ameriški bogataš Donald TRUMP jih ima rad.