Avto
23 ogledov

Razganja jih od moči

Koenigsegg agera R
1/85
Žurnal24 main
Na avtomobilskem salonu smo videli kar nekaj presenečenj v obliki superšportnih avtomobilov, ki se bodo znašli na cestah. V fotogaleriji poglejte, katere superšportnike se da videti v Ženevi.

Med najbolj obleganimi razstavnimi prostori s superšportnimi avtomobili je bil Lamborghinijev, kjer so razkrili naslednika murcielaga, ki so ga poimenovali aventador.

Za vzburjenje je z modelom agero R poskrbela znamka Koenigsegg. Športni avtomobil, katerega petlitrski osemvaljnik premore kar 1115 konjskih moči, uvrščamo med "športne" vrhunce Ženeve, kot tudi enega najzanimivejših modelov letos pagani huayra (bog vetra). Naslednik zonde je nov član kluba milijon evrov, Za pogon je zadolžen AMG 6,0-litrski V12 biturbo motor, ki je kombiniran s sedemstopenjskim XTRAC-menjalnikom.

Ferrari je uradno predstavil svojo vročo novost, štirisedežni FF s pogonom na vsa štiri kolesa. Oborožen je z V12-motorjem prostornine 6.262 cm³ z neposrednim vbrizgom goriva, ki zmore 485 kW/660 KM pri 8.000 vrt./min. Lexus je v Evropo pripeljal težko pričakovani model LF-A. Poganja ga atmosferski 4,8-litrski V10-motor najvišje moči 412 kW/560 KM, ki jih razvije pri 8.700 vrtljajih v minuti, in najvišjega navora 480 Nm pri 6.800 vrtljajih v minuti. Med bolj "ljudskimi" avtomobili boste v galeriji našli BMW M1, pa audi RS3, atraktivni koncept alfe romeo 4C, ki prihaja prihodnje leto, prihaja tudi ford focus ST.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.