Avto
19 ogledov

Razglašena najboljša za posel na svetu

Ford transit connect
1/5
Ford
Volvo FH je postal mednarodni tovornjak leta, ford transit connect pa mednarodni dostavnik leta 2014.

Najbolj prestižni nagradi v svetu komercialnih vozil so razglasili v Moskvi na tamkajšnji razstavi tovrstnih vozil COMTRAN.

Že peta nagrada za Forda

Z zmago je Ford izenačil rekord, saj je najnovejša nagrada že peta, ki jo je prejel za katero od svojih vozil. Hkrati je Ford prejel nagrado že drugo leto zapored, lani se je z njo okitil za manjši model transit custom. Žirija 24 specializiranih evropskih novinarjev je transit connectu namenila 130 točk od mogočih 163, je poročal Commercial Motor. Za ovrat je transit connectu dihal mercedes-benz sprinter, ki je dosegel 123 točk, tretji renault kangoo je daleč zaostal s 25 točkami. Pri transit connectu so novinarji izpostavljali predvsem varčno porabo, oblikovanje, vozne lastnosti, raznolikost pri prevozu tovora in varnost. Dostavnika lahko poganja tudi 1,0-litrski ecoboost motor, kar je poseben mejnik v tem razredu vozil.

Tovornjak, ki premika meje

Najboljši tovornjak leta pa je postala Volvova serija FH. Žirija mu je namenila 116 točk, na drugo mesto se je s 105 točkami uvrstil DAF z novo generacijo XF. Tretje mesto je osvojila Mercedes-Benzova gradbena linija arocs, sledita še scania streamline in MAN-ova linija euro 6 tovornjako.

Volvo FH si je lovoriko po mnenju žirantov zaslužil zaradi izjemno udobne kabine, ki postavlja nove mejnike glede hrupnosti, pa tudi zaradi prijaznih kontrolnih naprav, inovativnih vzvratnih ogledal m, ki omogočajo boljši pregled... Impresioniral jih je tudi novi menjalnik i-shift z dodatnim programom za varčevanje i-see ter spremljanje delovanja tovornjaka na daljavo, kar lahko precej zniža stroške servisiranja in je prav tako inovacija v industriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.