Avto
6 ogledov

Reciklirana oblačila v ford focusu

V popolnoma novem focusu je na primer uporabljen izrabljen bombaž iz reciklirani Žurnal24 main
V novem ford focusu, ki na ceste prihaja v začetku prihodnjega leta, so inženirji pri izdelavi uporabili tudi bombaž iz recikliranih oblačil.

Reciklirana oblačila tako najdemo v obliki bombaža na spodnji strani talne obloge in v oblogi za zvočno izolacijo, ki zagotavlja tiho notranjost.

"Ford nenehno išče bolj zelene alternative," je povedala Carrie Majeske, direktorica trajnosti izdelkov. "Eden od naših ključnih ciljev je uporabiti več recikliranih ali obnovljivih materialov, pri čemer ne sme biti ogrožena zmogljivost ali vzdržljivost. Reciklirana vsebina je način preusmeritve odpadkov iz odlagališč in zmanjšanje porabe nedotaknjenih surovin," dodaja direktorica.

Dobra novica je, da kavbojke niso končale na odlagališču, niti nismo uporabili vode, gnojila in zemlje za rast novega bombaža.
Carrie Majeske

Zadnjih nekaj let je Fordovo prizadevanje usmerjeno k povečanju uporabe recikliranih nekovinskih in bioloških materialov, vključno s penasto gumo sedišča iz soje, recikliranimi smolami za sisteme podvozja, reciklirano prejo za sedežne prevleke in plastiko iz naravnih vlaken za notranje dele.

Glede na količino bombaža za izdelavo blaga za kavbojke in glede na potrebno količino blaga za par kavbojk ustreza količina izrabljenega bombaža iz recikliranih kavbojk, ki se uporablja v vozilu, približno dvema paroma povprečno velikih kavbojk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.