Avto
36 ogledov

Red Bull bi izdeloval avtomobile

Infinity Infinity
Večina verjetno misli, da Ferrari in McLaren že od nekdaj izdelujeta avtomobile, prav tako, kot tekmujeta v formuli 1. A temu ni tako. Po njunih stopinjah si želi tudi vodilno moštvo v F1 Red Bull.

Ferrari se je na dirkah pojavil leta 1928, prvi avtomobil V12 125S pa je Enzo Ferrari izdelal šele dvanajst let kasneje. McLaren je v formuli 1 debitiral šele leta 1966 v Monaku, leta 1992 pa je izdelal najhitrejši avtomobil na svetu – model F1 v 102 primerkih. Šele letos so z modelom MP4-12C zapeljali tudi v komercialne vode.

Red Bull si je v formuli 1 že izdelal ime, v zadnjih sezonah pa je nepremagljiv. Njegov lastnik Dietrich Mateschitz ima zdaj enako željo, kot so jo imeli nekdaj pri Ferrariju in McLarnu, proizvajati serijske avtomobile. Pri Red Bullu ne želijo začeti povsem iz ničle. Prve korake nameravajo narediti s partnerskim Nissanom oziroma njihovo luksuzno znamko Infinity. Avstrijci naj bi po napovedih izdelali specialno različico enega od Infinitijevih modelov, v prihodnje pa morda tudi Nissanovih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.