Avto
10 ogledov

Redarji divjajo po coni za pešce

Mestno redarstvo Poslal bralec
Bralec nam je v uredništvo posredoval fotografijo, ki je nastala danes zjutraj, v sporočilu pa zapisal, da mestni redarji z motocikli divjajo po coni za pešce po sredini Čopove ulice v Ljubljani.

Zakon sicer velela, da je v območjih za pešce je dovoljen tudi promet uporabnikov posebnih prevoznih sredstev in kolesarjev, vendar le tako, da ne ovirajo ali ogrožajo pešcev.

V območju za pešce smejo zaradi opravljanja dejavnosti zapeljati vozila nujne medicinske pomoči, gasilska vozila, vozila zaščite in reševanja, vozila policije, vozila, s katerimi se opravljajo naloge občinskega redarstva, vozila, ki se uporabljajo za vzdrževanje cest in vozila za zbiranje in odvoz odpadkov in vozila, ki jih vozijo zdravstveni delavci, delavci socialnih služb in delavci invalidskih organizacij ob obiskih oskrbovancev (bolnikov oziroma bolnic, ostarelih, onemoglih in invalidov) na domu zaradi nujnih in neodložljivih storitev, potrebnih za njihovo zdravje in življenje.

Komentarjev 5
  • stela 17:31 22.september 2012.

    Hahahaha redar na nujni vožnji:)

  • depresija 00:56 22.september 2012.

    @dd1307: 'trocikli'.. 3 leta jih že majo.. tolk o zvojem pametovanju.

  • izRODEk 20:03 21.september 2012.

    Povedano drugače: redar ni naredil nič narobe. Le avtor slike bi morebiti moral obiskati psihiatra, da mu predpiše kakšna pomirjevala... :) kaj je z vami folk....