Avto
1554 ogledov

Renault uvaja nove standarde pri servisiranju vozil

Renault Slovenija
Tako kot se je internet zažrl v vse pore našega življenja, tako tudi digitalizacija spreminja desetletja uveljavljene načine sprejema strank v servisne delavnice.

Digitalizacija lastnikom vozil prinaša številne prednosti, od prihranka na času zaradi enostavnega načina naročanja na servis, do preglednega nakupa nadomestnih delov in vpogleda v dejanske stroške vzdrževanja vozila. Pri Renaultu so šli še korak naprej in pripravili za lastnika vozila najbolj ugodno spletno paketno ponudbo. 

Sprejem na servis je zelo drugačen, kot je še bil pred leti. Renaultu je v Sloveniji že postal povsem digitaliziran. Pod imenom »Spletna ponudba« Renault so trgu predstavili spletno orodje, ki lastnikom katerekoli blagovne znamke vozil na naslovu  https://spletnaponudba.renault.si/ zagotavlja hiter in preprost dostop do izbire pnevmatik, lastnikom vozil Renault pa obenem omogoča pregleden vpogled v stroške servisa vozila. Prednosti digitalizacije in Renault »Spletne ponudbe« so za kupca jasne: praktično, hitro, enostavno, pregledno in neobvezujoče.

Ob sprejemu na servis Renault bo stranka ob vnaprej dogovorjeni uri pričakal servisni sprejemnik opremljen z računalniško tablico, ki ga skupaj z lastnikom vozila, vodi skozi celoten postopek, od trenutka, ko vozilo zapelje na servis, do trenutka, ko ga zapustili.

Pri Renaultu so prepričani, da so na ta način pohitrili delo, lastniku vozila pa olajšali ves postopek, saj vse podatke, ki jih potrebujejo od lastnika dobijo skupaj z njim pri njegovem vozilu, oziroma že predhodno ob internetni prijavi na servisni poseg.

 | Avtor: Renault Slovenija Renault Slovenija

Na ta način stranki ni treba več sedeti za mizo in izpolnjevati zamudno papirologijo ter čakati na vnos vseh podatkov v računalniški sistem. Prednost digitalizacije torej je, da kupcu omogočila enostaven vpogled v vse stroške servisa vozila in izbiro termina za servisni poseg. 

Pri Renaultu so namreč opažali, da so se stranke oziroma lastniki vozil ob obisku servisa pogosto bali, kakšna bo na koncu višina izdanega računa, ki je znal biti za marsikoga presenečenje. Njihova Paketna ponudba zato zajema bogato izbiro nadomestnih delov in izvedbo servisnih storitev. 

Renault Paketno ponudbo predstavljajo paketi s fiksno, vnaprej znano ceno, ki je lastniku vozila na voljo v ponudbi, izdelani prek spletnega orodja »Spletna ponudba«. Prav tako pa se za Paketno ponudbo lahko lastnik vozila odloči tudi neposredno ob obisku pooblaščenega servisa znamke Renault. Tam se s svetovalcem storitev dogovori za sprejem vozila, nato pa na tej osnovi svetovalec storitev lastniku pripravi Paketno ponudbo. 

»Spletna ponudba« lastnikom katerekoli avtomobilske znamke ponuja možnost izbire in vpogled v cene pnevmatik (z možnostjo menjave pnevmatik in centriranja). Na voljo je širok spekter svetovno znanih znamk in proizvajalcev pnevmatik, v dveh segmentnih različicah: PREMIUM in STANDARD pnevmatike. 

 | Avtor: Renault Slovenija Renault Slovenija

Renault »Spletna ponudba« lastnikom vozil Renault dodatno omogoča še vpogled v stroške vzdrževanja vozila preko paketne ponudbe, s fiksno ceno, katera vključuje tako originalne nadomestne dele, kot tudi servisno delo. Nenazadnje pa omogoča tudi dogovor o terminu izvedbe servisnih storitev.

Renault paketna ponudba zajema tudi različne kombinacije ali izbiro avtomobilskih nadomestnih delov in servisnih storitev, odvisno od želja in izbire s strani kupca, ter od predvidenega vzdrževanja vozila. Paketna ponudba je za kupca lahko hkrati tudi ugodnejša, saj lahko izbira med akcijskimi (ugodnejši) paketi tako za originalne nadomestne dele Renault, kot tudi za nadomestne dele blagovne znamke Motrio. Slednji so ugodni za vozila, starejša od 5 let ter na voljo za vse blagovne znamke vozil.