Avto
20 ogledov

Renaultov Laurens van den Acker je najboljši oblikovalec leta

Laurens Van der Acker Andrej Leban
Priznana britanska revija Autocar vsako leto podeljuje komplet različnih nagrad, ki imajo v svetu avtomobilizma veliko težo. Eno od takih priznanj je nagrada za oblikovalca leta. Z njo se lahko letos pohvali Renaultov genij Laurens van den Acker.

Autocar je nagrado Laurensu van den Ackerju predal na svečanosti v Silverstonu. Z nagrado so mu izkazali priznanje za preobrazbo celotne palete Renaultovih modelov. Nizozemec se je Renaultu pridružil leta 2009.


Matt Burt, urednik časopisa Autocar, je dejal: "Laurens van den Acker je hkrati vodja z vizijo, ki bo navdahnila vse okoli sebe in odličen oblikovalec avtomobilov. Pod njegovim vodstvom je Renaultov dizajn doživel preobrazbo. Vsak avtomobil v ponudbi je prepoznaven že na prvi pogled, ne glede na to, ali govorimo o cliu, ali novemu meganu, oziroma scenicu. Pri Autocarju cenimo njegovo jasno začrtano oblikovalsko smer, način vodenja, ki omogoča drugim, da se izpostavijo in dejstvo, da skupaj s podrejenimi deluje kot ekipa in ustvarjajo avtomobile, ki so privlačni za vse."

Z espacom začet preobrat

Van der Acker je dejal, da mu je v čast, da je prejel tako prestižno nagrado, ki jo deli s svojo ekipo. Pravi, da ga tovrstne nagrade motivirajo, da bodo v prihodnje oblikovali še lepše avtomobile. Pod njegovim vodstvom je bila leta 2010 začeta strategija Life Flower, v kateri je nastala serija konceptov, ki so bili izhodišče za nadaljne serijske modele z diamantom v motorni maski. Lani so pri Renaultu predstavili novo generacijo espaca, ki je zameglil meje med enoprostorci in športnimi terenci. Sledila je predstavitev kompaktnega športnega terenca C SUV segmenta kadjarja, naslednika lagune talismana – limuzine in karavana, pa novega megana in megana grand tourja in zdaj scenica in grand scenica. Renault je za omenjene model pobral števila priznanja za dizajn.

Renault Design je mednarodna ekipa strokovnjakov, ki delujejo v studiih v Franciji, Romuniji, Braziliji, Južni Koreji in Indiji. Zadolženi so za oblikovanje avtomobilov vseh znamk skupine Renault: Renault, Dacia, Renault-Samsung Motors in po novem tudi Alpine.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.