Avto
154 ogledov

Replika legendarnega ponyja

Replika ponyja, dobavljiva v modri, beli ali rdeči barvi, stane 156 evrov in 75 Žurnal24 main
Slovensko podjetje Velo je obudilo proizvodnjo legendarnega ponyja, ki ga po novem izdelujejo v Tajvanu. Zanj je treba odšteti 156,75 evra.
 

Nostalgija

Če vas replika ponyja ni prepričala in si želite izvirnega, lahko solidno ohranjenega prek spletnih ali tiskanih oglasov dobite že za okoli 50 evrov. Morda pa prej preverite še na stričevem podstrešju ...

Razlog za to gre po besedah Uroša Aganoviča , vodje prodaje v trgovini Rogo-šport, iskati v velikem zanimanju Slovencev za legendarna kolesa znamke Pony, "predvsem mladine in starejših ljudi, ki bi radi podoživeli svojo mladost z legendarnim ponyjem", razlaga Aganovič.

Le dve razliki
Vrnitev v čas ponyjev vas bo stala 156,75 evra. Nov pony je skoraj do potankosti enak izvirniku, razliki sta le dve: novejša različica se lahko pohvali s kakovostnejšo prednjo VB-zavoro in tem, da nima sredinskega zgloba, ki je v preteklosti zaradi rje veljal za precej pokvarljivega. Repliko ponyja izdelujejo v Tajvanu, kjer je nameščena proizvodnja mnogih svetovno znanih proizvajalcev koles. Tako so se odločili zato, ker v Evropi niso našli nobene tovarne, ki bi ustrezala njihovim zahtevam kakovosti, časa izdelave in cene, je povedal Aganovič.



 

Rezervni deli in servis zagotovljeni

Rezervni deli: Standardni in normalno dobavljivi
Servis: Hitri predsezonski servis stane od 15 do 20 evrov in vključuje pregled tlaka v pnevmatikah, pregled vseh vitalnih delov, po potrebi mazanje, nastavitev zavor in menjalnikov ter pregled delovanja luči.

Za osem evrov po pošti
Nov pony je dobavljiv v trgovini Rogo-šport v Ljubljani in vseh franšiznih enotah podjetja Velo, ki je tudi lastnik blagovne znamke Pony, prijavljene septembra lani.

Svojega legendarnega konjička pa lahko naročite tudi prek spleta (www.rogosport.si) ali na 01/430-54-10, pri čemer vas bo poštnina hitre pošte stala osem evrov, nov pony pa bo pri vas doma v enem dnevu. V podjetju Velo razmišljajo tudi o izdelavi ponyja 24, bolj poznanega kot maxi pony, priljubljenega predvsem pri ženskah.



Intervju: Uroš Aganovič, vodja prodaje Rogo-šport
Zakaj ste se odločili za oživitev ponyja?
Opazili smo povečano povpraševanje po rabljenih ponyjih zaradi njihove praktičnosti in v tem videli poslovno priložnost.

Imate vse potrebne dokumente (patentne pravice) za izdelavo?
Za izdelavo ponyjeve replike imamo vso potrebno dokumentacijo.

Kakšno prodajo pričakujete letos?
Prodajo smo začeli že lani in vsi so šli tako rekoč za med. Letos načrtujemo od 50 do sto prodanih ponyjev na mesec.



Je cena v primerjavi z gorskimi kolesi, ki se jih dobi za podobno vsoto, primerna?
Kolesa, ki jih prodajajo v velikih centrih, so neprimerljiva, tako po ceni kot namembnosti. Cene se začnejo pri približno dvesto evrih, pri skoraj vseh pa gre za izdelke vprašljivega izvora.

Lahko pričakujemo še druge izvedenke?
Razmišljamo tudi o izdelavi ponyja 24, bolj znanega kot maxi pony.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.