Avto
118 ogledov

Rešitev iz potopljenega avtomobila

V Top Gearu so preizkusili, kako se lahko voznik reši iz potapljajočega se avtom
1/2
Žurnal24 main
V televizijskem šovu Top Gear so simulirali nesrečo s potopljenim avtomobilom. Sledijo nasveti, kako se v takem primeru rešiti iz avtomobila.

Primeri nesreč, ko avtomobil pristane v vodi, niso najbolj pogosti, so pa zato posledice velikokrat usodne. Ko avtomobil pristane v vodi, je proces potopa na dno morja ali jezera vozila zelo hiter. Prvo pravilo je, da ohranite mirno kri, saj je panika za ponesrečence pogosto usodnega pomena. Vrata avtomobila je skoraj nemogoče odpreti, še posebej, ko je že več kot tretjina avtomobila pod vodo.

Naslednji korak je, da poskušate spustiti stekla. V praksi se je pokazalo, da električni sistemi v avtomobilu delujejo še nekaj časa po takšni nesreči. Če sistem ne deluje, vam ne preostane drugega, kot da razbijete steklo. Pozabite na vetrobransko steklo. Lotite se ga le v primeru, če je že poškodovano. Razbijte raje steklo na voznikovi strani, pri tem pa poskušajte uporabiti trd predmet, še najbolje je imeti vedno s seboj kladivo za razbijanje stekel in nož, s katerim lahko prerežete varnostni pas. Pomembno pa je, da ostanete privezani, da se ne znajdete v neugodnem položaju, ko je treba ukrepati. Ko ste steklo razbili, splavajte iz vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.