Avto
16 ogledov

Revoz zavezan okoljevarstvu

Letošnje poslovanje Revoza ne bo rekordno, bo pa vseeno uspešno. (Foto: Andrej L Žurnal24 main
V Revozu iz Novega mesta si bodo prizadevali za okoljevarstvo. Med ukrepi je tudi zmanjševanje izpustov organskih topil in hrupa ter zmanjševanje porabe energije.

Predsednik uprave Revoza in direktor tovarne Aleš Bratož je med ukrepi na področju okoljevarstva naštel zmanjševanje izpustov organskih topil in hrupa ter zmanjševanje porabe energije, s čimer si želijo ostati in postati dober sosed. Med Revozovi sosedi sicer občasno prihaja do pripomb zaradi hrupa, ki je predvsem v nočnem času posledica nespoštovanja navodil, na omenjenem področju pa so storili marsikaj, je pojasnil.

Po drugi strani je jasno, da je Revoz velik industrijski kompleks, ki deluje tudi z nočno izmeno, v katerem se hrupu v popolnosti ne morejo izogniti, je dodal. Kot je nadaljeval, so danes sosede seznanili tudi z razvojem tovarne, ki je povezan z novimi projekti oz. z zagonom proizvodnje novih vozil po letu 2013. Če jim bo uspelo omenjeni projekt uresničiti, bodo leta 2013 z družbo Mercedes Benz začeli sodelovati pri izdelavi novega twinga oz. twinga 3 in štirisedežnika smart.

Trenutno se še dogovarjajo o obliki projekta, načinu sodelovanja in iščejo možnosti za njegovo ekonomsko opravičenost, odločitev pa bo padla v prihodnjem letu, je pojasnil. O letošnjem poslovanju Revoza je povedal, da ne bo rekordno, se pa bo približalo lanskemu rekordu. Tovarna je trenutno polno zasedena, kar se bo nadaljevalo tudi v prvih mesecih prihodnjega leta, kasneje pa Bratož pričakuje, da bo zaradi življenjskega cikla Revozovega glavnega proizvoda twinga 2, prišlo do zmanjševanje povpraševanja po njem, čemur bodo morali prilagoditi proizvodnjo.

V prehodnem času do leta 2013, ko naj bi začeli izdelovati twinga 3, naj bi v Revozu obratovali v dveh izmenah in ne več v treh, je še povedal Bratož. Srečanje, na katerem sosedom Revozove tovarne predstavijo njen razvoj in ukrepe za zmanjševanje njenih vplivov na okolje, pripravljanja vrsto let, lani pa je zaradi zaupnosti ob uvajanju novega avtomobilskega modela odpadlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.