Avto
20 ogledov

Rezultati EuroNCAP-a, kot jih še ni bilo

Ford ranger na EuroNCAP EuroNCAP
Za veliko presenečenje v pozitivni smeri je na tokratnih testih EuroNCAP poskrbel ford ranger, ki je postal prvi pick-up v zgodovini z osvojenimi petimi zvezdicami za varnost in v kategorijah presegel celo marsikateri običajni model. Razen enega so pet zvezdic sicer dosegli vsi testirani modeli.

Tokrat so pri neodvisni evropski agenciji v zid poslali audija Q3, BMW serijo 1, chevrolet captivo, fiata freemonta, forda rangerja, hyundaia velosterja, mercedes-benz razred M, opel astro GTC, opel zafiro sports tourer, lancio themo, lancio voyager in toyoto yaris.

Pri varnosti odraslih so se najbolje obnesli že omenjeni ranger, veloster in razred M, pri varovanju otroških potnikov je bil najboljši veloster, pešci pa so najbolj varni pred Q3, serijo 1, razredom M, zafiro in yarisom.

EuroNCAP | Avtor: EuroNCAP EuroNCAP
Razočarala je le lancia voyager, ki je v osnovi delo Chryslerja, saj je prejela štiri zvezdice, tudi pri varnosti pešcev pa njen aktivni pokrov motorja, ki se ob trku nekoliko privzdigne in zmanjša udarec, ni prišel posebej do izraza.

Ranger postavlja velik mejnik in vzor drugim  pickupom, saj so se še pred nekaj leti tovrstni modeli na varnostnih testih vedli porazno. Prejšnja generacija rangerja je tako po nekdanjih, ohlapnejših merilih, dosegla le dve zvezdici za varnost. Doslej je za najvarnejšega veljal VW amarok s štirimi zvezdicami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.