Avto
197 ogledov

Rimac za "Pošast" ustvaril najmočnejši električni avto

Monster Tajima in Rimac Rimac/24sata
Letošnji dir na sloviti Pike Peaks utegne močno zaznamovati Hrvat Mate Rimac. K njemu se je namreč po pomoč zatekel sam Monster Tajima.

Monster Tajima je legenda gorskih hitrostnih dirk. 64-letni Japonec s pravim imenom Nobuhiro Tajima je že dve desetletji nazaj sklenil, da je običajni reli zanj predolgočasen in se je osredotočil na posebne, "umazane" izvedenke. Kraljica dirk med njimi je že stoletje star sloviti vzpon na Pikes Peaks v ZDA, kjer je Tajima v preteklih letih podiral rekorde kot za stavo, med drugim je bil prvi, ki mu je dvajsetkilometrsko progo na 4.300 metrov visoko goro uspelo prevoziti prej kot v 10 minutah.

Lani je sicer slavo požel še en reli upokojenec Sebastian Loeb, ki je postavil nov abosulutni rekord, a Tajima je medtem že našel nov izziv v električnih vozilih. Lani je tako suvereno zmagal v naskoku na Pikes Peak v kategoriji električnih vozil in bil skupno peti, letos očitno namerava biti še boljši. Da bi to dosegel, je minule dni obiskal Hrvaško in svoj stroj iz aluminija in ogljikovih vlaken z imenom monster sport E-runner predal v roke ekipi Mateja Rimca.

Monster Tajima in Rimac | Avtor: Rimac/24sata.hr Rimac/24sata.hr
Ti so pošteno pobrkljali po notranjosti in na plano očitno spustili pravcato električno zver. Po novih podatkih ima namreč monster sport E-runner za kar 1.100 kW moči (1.500 KM) in je s tem po uradnih podatkih najmočnejši električni avtomobil doslej, poroča 24sata, ki navaja informacije Rimca osebno. 

Drugih podatkov Hrvatje, ki stojijo tudi za impresivnim električnim strojem rimac one, za zdaj niso želeli objaviti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.