Avto
1872 ogledov

Rodila se je nova B zvezda

Mercedes-benz razred B
1/10
Mercedes-Benz AG
Po videzu bolj dinamičen in eleganten, po vsebini bolj napreden. Mercedes svojemu malemu enoprostorcu vliva novo življenje.

Mercedes-benz razred B nove, tretje generacije se zoperstavlja skrižanim trendom in nadaljuje svojo pot vizije malega in uporabnega avtomobila. 

Že po videzu je novi B dinamičnejši in prav nič škatlast, kot je nekdaj veljalo za MPV vozila. Pokončna maska in položni A stebrički sta še dve značilnosti. Vse skupaj lahko zaokrožijo do 18 palcev velika kolesa. 

 

Mercedes-benz razred B | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

 V notranjost je v veliki meri prenešen občutek iz razreda A, le da je B seveda prostornejši. Ker ima v primerjavi s prejšnjo generacijo daljšo medosno razdaljo, je več prostora za potnike, tudi vstopanje in prostor za glave ne bi smeli biti težava.

Prtljažnik je velik najmanj 455 litrov, zadnja klop se deli po tretjinah. Voznikov prostor je polno digitaliziran z naprednim MBUX infozabavnim sistemom vred. B je tudi glede asistence izjemno podkovan, kot smo vajeni od vseh zadnjih zvezd.

Za začetek napovedujejo pet bencinskih in dizelskih različic, vsaj na začetku bo avtomatski menjalnik serijski. 

Na avtosalonu v Parizu je prisoten tudi Žurnal24.si. Usedli se bomo v novega B-ja in vse ostale pomembne novosti ter vam iz prve roke povedali, kaj lahko pričakujete, ko bodo prišli v Slovenijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.