Avto
5345 ogledov

Roll Bar v BTC po 23 letih zapira svoja vrata!

Na tretji izmed šestih dirk Žurnalovega kartinga zvezd bodo tekmovali politiki. Žurnal24 main
BTC karting in Roll Bar, kjer so lahko na svoj račun z električnimi kartingi lahko prišli dirkaški navdušenci, bo s koncem leta po 23 letih zaprl svoja vrata, a le začasno, saj se sredi februarja odpre v prenovljeni obliki.

Pod blagovno znamk WOOP! KARTING bo namreč na isti lokaciji odprl vrata novi karting, ki bo, kot pravijo lastniki, med najsodobnejšimi v Evropi, primeren pa bo tako za najmlajše voznike, ki bodo se bodo skupaj s starši lahko vozili v dvosedih kartih, lahko pa bodo tudi samostojno peljali "junior" izvedbe kartov, kot tudi tiste, ki bi radi odpeljali najhitrejši krog ali se preskusili na turnirjih in vztrajnostnih dirkah, kjer bodo lahko uživali tudi v zvočni simulaciji motorja V8.

karting, roll barr, BTC karting, woop!, woop!karting, TPLJ | Avtor: TPLJ TPLJ

V sodelovanju s podjetjem Ensol 360

Novi kartodrom, je nastal v sodelovanju s slovenskim podjetjem Ensol 360, specialistom za karting proge, kot namiguje ime, pa ga bo upravljalo podjetje TPLJ, ki si je svoje izkušnje doslej nabiralo s trampolin parkom WOOP!. Steza, ki poteka v dveh nivojih, je precej zavita in dolga 300 metrov. Predvideni povprečni čas proge bo 25 sekund, občutek hitrosti pa bodo popestrili tudi svetlobni efekti. In tisti, ki ne bodo vozili? V dogajanje dirke se bodo lahko spustili s pomočjo integrirane platforme.

Direktor podjetja TPLJ d.o.o. Miran Razoršek, ki upravlja s Trampolin parkom WOOP!, naj je pojasnil da so pred kratkim prevzeli podjetje Megaciklon, ki je upravljalo z dejavnostjo BTC Kartinga in ROLL BARA. Celotno upravljanje se torej seli na podjetje TPLJ d.o.o., ki bo pod blagovno znamko WOOP! KARTING upravljalo z novim kartodromom. WOOP! torej širi svojo dejavnost.

V ponedeljek, 6. aprila, ob 18. uri ste vsi vabljeni v Karting center BTC v Ljub | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Direktor poslovnega razvoja podjetja Ensol 360, Jernej Čopi, je dodal: "Ponosni smo, da bomo po več letih trdega dela in po več kot šestdesetih zgrajenih projektih po vsem svetu zgradili prvi 360 kartodrom na domačih tleh. Tovrsten projekt je plod skupnega uspešnega dela z WOOP!-om, ki razume potrebe posameznika in ga bo zagotovo uspešno dopolnjeval z obstoječo dejavnostjo."

Nova flota kartov

Nekaj pojasnil o novem kartodromu nam je dal tudi Razoršek. Kot je povedal, je tehnično zaradi izdelave dvonivojskega kartodroma pred njimi kar nekaj izzivov, predvsem zaradi višine stropa in števila podpornih stebrov. Kljub temu so z inženirji podjetja Ensol360 d.o.o. našli idealno in optimalno rešitev proge, ki bo hkrati v več nivojih in tako po dolžini in širini zadovoljila tudi najzahtevnejše voznike.

karting, roll barr, BTC karting, woop!, woop!karting, TPLJ | Avtor: TPLJ TPLJ

Prenova proge bo trajala dober mesec in pol in kartodrom bo svoja vrata odprl predvidoma v sredini februarja. Popolnoma nova bo tudi flota kartov, ki jih bodo kupili pri priznanem nemškem proizvajalcu RIMO. V ponudbi bodo poleg klasičnih gokartov tudi dvosedi in junior gokarti. Hitrost gokartov se bo hkrati prilagajala tudi starosti in predznanju voznikov.

V promocijskem obdobju bodo vstopnice za eno vožnjo na voljo za 14,5 evra, vključevale pa bodo tudi darilo zapestnico in podkapo, ki bosta kasneje obvezna oprema za doplačilo. Opremo bodo vozniki obdržali za vse naslednje vožnje.

Največji obisk je bil do sedaj seveda v zimskih mesecih. Bodo pa z vsebino, programi in raznimi dirkami delali na tem, da bo novi kartodrom aktualen vse leto.

Komentarjev 2
  • icona 09:50 15.december 2019.

    prekratka proga

  • mihatirs 10:14 14.december 2019.

    25sekund??? tok je trajalo že sedaj pa je bila proga v enem nadstropju...če niste sposobni narest proge ki traja več kot pol minute se raje ne trudite...