Avto
29 ogledov

Romih preizkusil Žurnalovega zmagovalca

Boštjan Romih, Peugeot 5008
1/12
Žurnal24 main
Televizijski in radijski voditelj Boštjan Romih je na dvotedenskem testu preizkusil peugeot 5008, ki je bil na izboru za Žurnalov avto leta okronan z laskavim nazivom družinski avto leta.

Boštjan Romih je ponosen očka, zato smo mu dali na preizkus najboljši družinski avto leta 2010 po izboru Žurnalovega avta leta.

"Družinski avto mora vsej družini omogočati zadostno mero potovalnega udobja. Na poti se moramo počutiti kot v sobici, saj otroci hitro postanejo živčni in nejevoljni," je ob preizkusu peugeota 5008 povedal Boštjan Romih.

Tehnika še izboljša varnost
"5008 ima prav zato v drugi vrsti zaslončke, da otroke zamotimo s kakšno risanko, ima pa premalo odlagališč za kakšne sokove ali kekse. Med posebnosti bi poleg velikega prtljažnika pravilne oblike (ki je v tem razredu tako rekoč nuja) izpostavil še veliko panoramsko streho, zaradi katere je notranjost prijaznejša," je ocenil Romih in dejal: "Voznik se za volanom zaradi (pre)široke sredinske konzole počuti dokaj utesnjeno. Sta me pa zelo presenetila navigacija s svojo uporabnostjo in head-up display (HUD) za večjo varnost. Med dobre lastnosti sam štejem tudi dovolj zmogljiv in predvsem kultiviran motor, ki ima dovolj moči tudi ob polni naloženosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.