Avto
111 ogledov

Roomster v zgodovino, yeti na nove naloge

škoda roomster Žurnal24 main
Škoda roomster je odšla v zgodovino. Naslednice ne bo, namesto nje pa Škoda obljublja vstop v kategorijo vozil, kjer je še ni bilo.

Še nekaj mesecev nazaj so se pojavile govorice, da Škoda že intenzivno pripravlja drugo generacijo roomsterja, ki da jo bodo postavili na platformo VW caddyja. A pri Škodi so za Motor Talk sedaj uradno potrdili, da je projekt roomster mrtev, proizvodnjo prve generacije pa so ustavili že pred meseci. Izginila je tudi iz konfiguratorja na slovenski uradni strani znamke, pa čeprav je na eni izmed slik še v druščini ostalih modelov. 

Ukinitev roomsterja in njene tovorne različice praktik je vseeno kar majceno presenečenje, saj naj bi bili z naročili povsem do konca dobro založeni. Vendar pa so se za ukinitev odločili iz marketinških razlogov, saj praktični, ne pa ravno postavni roomster ne sodi več v druščino novodobnih škod.

Ofenziva na suvovski segment

Pri Škodi bodo storili nov korak in bodo v skladu s potrebami trga predstavili dva nova suva, vsakega v svojem razredu. Že konec leta 2016 bo po premieri na salonu v Parizu tako na cestah kakih 4,7 metra dolg suv, ki si bo veliko delil s podaljšano različivo VW tiguana. Snowman, kot naj bi bilo ime modelu, bo na voljo tudi s sedmimi sedeži, piše Motor Talk. 

Sredi leta 2017 pa bo Škoda ofenzivo na suvovski razred nadaljevala še z drugo generacijo yetija, ki bo precej drugačne narave od zdajšnjega "multipraktika". Yeti 2 bo temeljil na tiguanu, menda je v igri tudi hibridna različica.

Nemški mediji špekulirajo, da bo Škoda z dvigom yetija višje po lestvici napravila prostor še za en manjši suv, ki se bo spopadel s križanci B razreda. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.