Avto
28 ogledov

Rossi je Celju posodil svoj motor

1/4
Žurnal24 main
Na celjskem Moto Boomu je na ogled motocikel aktualnega svetovnega prvaka v Moto GP Valentina Rossija.

Motor so iz Japonske prepeljali v Italijo, od tam pa na celjsko sejmišče. Yamaha YZR M1 je ena izmed šestih agregatov, na katerih bo letošnjo sezono resnično sedel in jih vozil Rossi na tekmovanjih.

Čeprav so v celjskem podjetju Top Moto zaprosili za agregat lanske sezone, so jim Italijani zagotovili najnovejši model. 

"Ker je to resnično Rossijev motor, sedenje na njem za obiskovalce ni dovoljeno, lahko pa ga občudujejo," je pojasnila Romana Štrajhar iz omenjenega podjetja. Ves čas predstavitve se v ozadju vrtijo lanskoletne tekme, na katerih je tradicionalno blestel 31-letni Italijan.

"The Doctor", kot ga ljubkovalno kličejo njegovi občudovalci, velja za enega najboljših dirkačev v zgodovini motošporta.

Njegova 150-kilogramska mrcina M1 s 6-stopenjskim menjalnikom doseže hitrosti do 350 km/h in ima moč 250 konjev. Obiskovalci jo lahko občudujejo v dvorani D.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.