Avto
23 ogledov

RS odslej šele tretjekategornik

Renault alpine Renault
Renault je v fazi popolne rekonstrukcije svojega športnega imidža. Če je bila doslej podznamka RS smetana na torti, bo smetano odslej krasila še češnja v obliki imena gordini. A to še ni vse, potrjeno se vrača tudi legandarni alpine.

Francozi so pred nekaj leti že obudili ime gordini, a hkrati razočarali vnete privržence znamke. Gordini je namreč postal le opcija nekoliko športnejšega izgleda in zmogljivosti twinga, clia in skorajda pozabljenega winda, a daleč stran od pedigreja, ki ga je ime dosegalo z uspehi v motošportu pred desetletji.

Carlos Tavers, izvršni direktor Renaulta, pa je pred dnevi najavil, da bo odslej ime "gordini" rezervirano le še za "ultimativne" športne modele. Gordini bo tako postal ekstremna različica Renaultsporta. Renaultsport bo športen, Gordini pa bo šel še korak dlje, obljublja Tavres.

Caterham? Obeta se zabava!

Poleg tega ali ravno zaradi tega se je Renault povezal z britanskim proizvajalcem ekstremno hitrih roadsterjev Caterham, s katerim si bosta v prihodnosti delila stroške pri razvoju in proizvodnji športnih modelov, ki jih bosta znamki prodajali vsaka pod svojim imenom. Renault bo v sklopu sodelovanja oživil legendarno ime športnih kupejev Alpine, ki je zamrlo konec 80. let prejšnjega stoletja. Novi alpine, ki ga je napovedal že koncept A110-50, naj bi v serijsko proizvodnjo zašel 2016.

Komentarjev 1
  • lunnatic 21:19 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko