Avto
10808 ogledov

Pripravite se na kaos ob konicah: Kmalu nova ureditev na Celovški

rumeni pas Anže Petkovšek
Ko bo zgrajeno parkirišče P+R Stanežiče, bo rumeni pas potekal po celotni Celovški cesti.

Rumeni pas ni pri nas nikakršna novost. Gre za prometni pas, kjer lahko vozijo avtobusi in taksi službe. V Ljubljani so rumeni pasovi na vpadnicah – na Barjanski, Celovški in Dunajski cesti, ter na Slovenski cesti in Gosposvetski ulici. ''Kot smo navedli v Celostni prometni strategiji, ki smo jo kot nadgradnjo Prometne politike iz leta 2012 sprejeli lani, so eden od številnih načrtovanih ukrepov do leta 2027 tudi rumeni pasovi na vpadnicah,'' so sporočili iz Mestne občine Ljubljana.

LPP | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kot so za Žurnal24 povedali na ljubljanski občini, najprej uvedbo rumenega pasu načrtujejo še naprej po Celovški cesti do P+R Stanežiče, ko ga bodo zgradili. Na spletni strani MOL je objavljen razpis za gradnjo parkirišča, kot rok za oddajo ponudbe je naveden 11. januar 2019, kot rok za končanje del pa je v razpisni dokumentaciji naveden 31. december 2019. Rumeni pas bi torej po celotni Celovški cesti lahko potekal že konec letošnjega leta.

''Vsekakor so rumeni pasovi, skupaj s številnimi drugimi ukrepi na področju trajnostne mobilnosti v Ljubljani. Po uvedbi rumenih pasov so avtobusi LPP pridobili od 3 do 5 minut ravno zaradi prednosti, ki jim jo omogočajo rumeni pasovi. Tako so lahko avtobusi bolj točni in še bolj zanesljivi, s čimer zagotavljamo kakovosten javni prevoz,'' so še sporočili iz MOL.

Komentarjev 11
  • Spark 21:00 06.januar 2019.

    [ Pripravite se na kaos ob konicah ... ?! ] Prva dodatna funkcija ure je zvok, ki ga je proizvaljalo kladivo, ki je udarjalo po kovinskih ploščah, je bila patentirana že leta 1847. Nič ni odveč spomniti tistih 140.000 dnevnih ...prikaži več migrantov, da si budilko nastavijo za pol ure nazaj.

  • mihatirs 17:51 06.januar 2019.

    DEBILNO...ZAKAJ...zato ker ce ze imas rumeni pas potem nej avtobus vozi po njemu vsake 2 3minute...ne pa da je po 5-10min prazen...to nima smisla ker ima lpp trenutno se premalo avtobusov...da v letu 2019 cakas na bus po 15min ni sprejemljivo

  • andrej43 14:48 06.januar 2019.

    Po eni strani to ni slabo, ker to bo še več podjetij prisililo, da se preselijo izven Ljubljane. V cone v Komendi, v Cerkljah, Šenčurju itd. Od tega bodo imele koristi okoliške občine, saj se bo z delovnimi mesti selilo ...prikaži več tudi prebivalstvo. Boljše bo tudi za trgovine v teh manjših krajih, saj ljudje ne bodo želeli tako množično kot do sedaj, hoditi nakupovati v Ljubljano. Podjetja izven Ljubljane bodo lažje dobila kader, tudi, če bodo ponudila malo manj denarja.