Avto
17 ogledov

S 4,1 litra v finale Varčnega voznika

Urban Gosteničnik je s povprečno porabo 4,1 litra napovedal, da bo tudi v finalu Žurnal24 main
Urban Gostenčnik je zmagovalec prve od petih tekem Varčnega voznika. V finale ga je opel astra ecoflex popeljala s povprečno porabo 4,1 litra na sto kilometrov.

Nova Gorica je gostila prvo tekmovanje nove sezone Varčnega voznika, ki jo skupaj prirejata Žurnal24 in Opel Slovenija. Za zmago so se potegovali štirje vnaprej znani tekmovalci, ki so bili izžrebani izmed tisoče prijav na spletni strani zurnal24.si/varcen-voznik, en tekmovalec, ki je bil izžreban izmed gledalcev na prizorišču pred Mercatorjevim centrom, ter znana Novogoričana, Jure Pelegrini, mehanik Valentina Rossija, in Uroš Fakuč, eden najbolj znanih slovenskih gostincev.

Vrstni red prve tekme Varčen voznik

Mesto Voznik Sovoznik Poraba Čas
1. Urban Gostenčnik Mojca Kladnik 4,1 1:09,20
2. Rok Mikša Patricija Janežič 4,4 0:52,05
3. Miloš Špoljar Matjaž Koprnšek 4,5 0:51,35
4. Gašper Starc Borut Jaklič 4,5 0:59,02
5. Dejan Milavec Drago Milavec 4,7 0:58,30
6. Jure Pelegrini Uroš Fakuč 5,6 0:44:05

 

Mislim, da je bila poraba zmagovalnega para precej realna. Zmagovalca bi pohvalil, ga tudi poznam, saj se je že preizkusil v varčni vožnji. Je dober poslušalec in videti je, da je kar dosti odnesel.
Tilen Holynski, inštruktor varne in varčne vožnje

Pot je tekmovalce vodila mimo Kromberka na hitro cesto Selo–Vrtojba. Mimo Rožne Doline so se morali spopasti z mestnim prometom, nato pa jih je čakal najtežji del naloge – vzpon v Goriška brda do slikovite vasice Kojsko. Razen VIP-para, ki se mu je mudilo nazaj v dolino, so vsi drugi tekmovalci dokazali, da je mogoče tudi v kombinirani vožnji z astro ecoflex shajati globoko pod petimi litri porabe. Razlike niso bile velike, vseeno pa je bila zmaga Urbana Gostenčnika in njegove sovoznice Mojce Kladnik prepričljiva, saj je astra najbližjega zasledovalca popila tri decilitre več. Gostenčnik si je tako že priboril najmanj Garminovo navigacijsko napravo 1250 in je v igri, da si v velikem junijskem finalu v Ljubljani pribori glavno nagrado – opel astro ecoflex v trajno last.

Zmagovalec Urban Gostenčnik se je prijavil, ker ga mika glavna nagrada – opel astra ecoflex, po koncu prvega kroga pa je dejal: "Na tekmovanje sem se pripravljal. Nagrada ni slaba (smeh). Upošteval sem tudi napotke inštruktorja varčne vožnje. Z rezultatom sem zadovoljen. Avtomobil, ki sem ga vozil, je sicer še nov, tako da bo šla poraba še bolj dol z naslednjimi vožnjami, tako so mi vsaj rekli."

Če bi radi tudi vi sodelovali v igri Varčen voznik, spremljajte spletno stran zurnal24.si/varcen-voznik in časnik Žurnal24. Naslednji krog Varčnega voznika bo že 12. februarja, prijave bomo pobirali 14 dni prej.

ŽURNAL24 V SODELOVANJU Z OPLOM

 


 

 

 

 

 

GENERALNI SPONZOR AKCIJE

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.