Avto
22 ogledov

S ceno dregnil v osje gnezdo

Petvratni chevrolet cruze
1/27
Žurnal24 main
Cruze je zdaj poleg limuzinske štirivratne, na voljo tudi kot petvratna kombilimuzinska različica. S ceno pod 11 tisočaki naj bi nadaljeval zelo uspešno pot limuzine, med večje adute pa štejemo še prostornost.

Chevroletov predstavnik zahtevnega C-segmenta vozil je obdržal prepoznaven videz, ki je eden od ključnih elementov uspešne prodaje. Maska z velikimi žarometi, zračno režo in logotipom zlatega križa ostaja nespremenjena. Športno odrezan zadek zaznamujejo v kot postavljeni žarometi, ki se zajedajo globoko v bok vozila. V primerjavi z limuzino je kompaktni model krajši za devet centimetrov, a je zato enako širok, visok in ima enako medosno razdaljo, kar je zagotovilo za prostorno notranjost.

Prtljažnik nad razrednim povprečjem
Prtljažni prostor ima široko odprtino, a tudi visok nakladalni rob. Volumen prtljažnika meri 413 litrov, 37 manj od limuzine, a ostaja visoko nad povprečjem razreda. V primeru, da zadnjo sedežno vrsto zložimo, dobimo največ 883 litrov prtljažnega prostora.

Petvratni chevrolet cruze | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V notranjosti je prostora dovolj tako spredaj, kot zadaj. Občutek smo imeli, da sedimo v večjem avtomobilu. Petvratni cruze je na voljo s tremi različicami opreme ter z dvema bencinskima in enim dizelskim motorje. Osnovni model, LS plus, je opremljen z 1,6-litrskim motorjem in petstopenjskim ročnim menjalnikom, ki razvije 91 kilovatov (124 KM), in serijsko vključuje klimatsko napravo, elektronski nadzor stabilnosti (ESP), šest zračnih blazin, potovalni računalnik, daljinsko centralno zaklepanje, električni pomik sprednjih in zadnjih stekel, halogenske žaromete s funkcijo »Pokaži mi pot«, zunanja ogledala z električnim pomikom in ogrevanjem ter radio s CD-predvajalnikom in AUX priključkom.

S ceno pritisnil na konkurenco
1,8-litrski bencinski agregat z močjo 104 kilovate (141 KM) si je moč omisliti s petstopenjskim ročnim, oziroma šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom, najmočnejši pa je dizelski dvolitrski 120 kilovatni agregat (163 KM), ki prihaja v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim ali avtomatskim menjalnikom. Z nestrpnostjo pričakujemo še 1,7-litrski dizelski agregat in močjo 96 kilovatov (131 KM), ki bi znal biti hit v chevroletovi ponudbi motorjev.

Petvratni chevrolet cruze | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Načrti so po uspehu petvratne različice zelo smeli tudi s štirivratnim cruzom, pa čeprav je naprodaj v C-segmentu vozil, kjer je konkurenca ob sicer znatno dražjih golfu, astri, focusu in drugim, ter tudi cenejšimi predstavniki, kot sta kia cee'd in hyundai i30, ostra. Lahko bi tudi rekli, da je chevrolet s petvratno različico, ki stane manj kot 11 tisočakov, dregnil v osje gnezdo. Petvratni cruze se sicer pri nas prodaja že od julija, do septembra pa je bilo pri nas prodanih 43 modelov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.