Avto
27 ogledov

S citroëni se bo surfalo

Citroën je eden prvih, ki ponuja internetno tehnologijo tudi v avtomobilih nižje Žurnal24 main
Citroën je napovedal, da bodo lahko bodoči lastniki njegovih vozil ne glede na tip v prihodnje surfali kar v avtomobilu.

Skupina PSA je kot ena od pionirjev pri uvajanju interneta v avtomobile kot dodatno opremo ponudila WiFi on Board. Vgrajena WiFi enota deluje s SIM kartico 3G/3G+, ki jo stranka naroči pri operaterju po lastni želji.

Ko naprava deluje, ustvari znotraj avtomobila WiFi omrežje, na katerega se lahko priključijo potniki s svojimi napravami, kot so laptopi, pametni telefoni ... Tako lahko potniki istočasno dostopajo do svoje elektronske pošte in drugih vsebin na internetu, tudi do spletnih igric.

Dostop do vsega navedenega je možen tako pri zaustavljenem vozilu (z delujočim motorjem) kot med vožnjo. Da ne bi preveč potrošili, je iz previdnostnih razlogov povezava z omrežjem 3G v tujini onemogočena.

WiFi on Board je že na voljo pri modelih C3 picasso, C4 picasso, C3 in DS3. Do konca poletja 2010 bo mogoče napravo vgraditi v vse modele znamke vključno z gospodarskimi vozili. Cena z vgradnjo znaša okoli 500 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.