Avto
67 ogledov

S klicem priče ustavili nevarnega voznika

Policijska provida Saša Despot
Prehitevanje v škarje je izredno nevarno, voznik, ki to počne, pa se v tistem trenutku očitno ne zaveda, koliko gorja lahko povzroči. Tržiškim policistom je mladega in nevarnega voznika audija uspelo najti s pomočjo klica drugega voznika.

Kot so sporočili iz PU Kranj, je policiste včeraj okoli 14.45 poklical voznik in sporočil, da je drug voznik audija A3, ki se je peljal proti Tržiču, vozila prehiteval "v škarje", torej v trenutku, ko nasprotno smerno vozišče ni bilo prosto v dolžini, potrebno za varno prehitevanje.

Policisti so s hitro intervencijo v Tržiču ustavili 23-letnika iz okolice Tržiča in ga vzeli v precep. Zaradi nevarne vožnje so mu izdali plačilni nalog z globo 700 evrov in stransko sankcijo devetih kazenskih točk.

Skrb za varnost ni tožarjenje!

Policija sicer pravi, da so podobni klici občanov več kot dobrodošli pri odkrivanju nevarnih voznikov, zato spodbujajo, naj priče objestnega obnašanja v prometu to naznanjajo, saj sami pač ne morejo biti vseprisotni.

Pri tem je potrebno poudariti, da lahko policija postopke s končno sankcijo izpelje le na podlagi verodostojnih pričevanj, po potrebi morajo priče tudi sodelovati v nadaljnem postopku.

 

Strokovnjaki za varno vožnjo opozarjajo, naj vozniki, ki se zaradi drugega vozila znajdejo v nevarni situaciji, najprej poskrbijo za lastno varnost in naj objestnega voznika čim prej in brez oviranja spustijo mimo. Seveda je potrebno za varen klic na policijo vozilo tudi ustaviti ali uporabiti prostoročno napravo.

Komentarjev 5
  • bfilipe 13:20 01.september 2013.

    ..najbolje, da kar vsakemu šiferju date policaja zraven v avto pa mu sproti sešteva pike in piše položnice..aja sej so slovenclji huj k policaji..hehe

  • Skippy 17:00 31.avgust 2013.

    In kakšen dokaz ima policija glede na to, da jih ni bilo v bližini? Je res šlo za prehitevanje v škarje, ali se je voznik samo ustrašil? Je sploh prehiteval? Mogoče kakšna druga zamera?Če v naši državi zadeve ...prikaži več tako funkcionirajo, da kar pokličeš na policijo in oni kar izstavijo položnico, potem lahko vsakega človeka, ki ga ne maram, prijavim, da dobi neko kazen.

  • Avatar čavez
    čavez 09:10 30.avgust 2013.

    Odraz države se vidi na cesti kakršni sekreti na cest takšni v vladt,drekasti neodločni in nesposobni.