Avto
1370 ogledov

S kuponi prodali več okolju manj prijaznih vozil

Emisije EPA
Tesla je več let prodaja GM in Fiat Chryslerju posebne emisijske kupone.

Avtomobilska proizvajalca General Motors (GM) in Fiat Chrysler sta od proizvajalca električnih vozil Tesla več let kupovala emisijske kupone, s katerimi sta lahko prodala več okolju manj prijaznih vozil, poročajo ameriški mediji. Tesla naj bi s prodajo kuponov od leta 2010 zaslužila skupno skoraj dve milijardi dolarjev (1,76 milijarde evrov).

Radar na ljubljanski obvoznici lj obvoznica Avto Znižanje hitrosti na Lj obvoznici za nižje emisije

GM in Fiat Chrysler sta kupone po navedbah agencije Bloomberg kupovala za potrebe poslovanja v zvezni državi Delaware. Takšna ureditev namreč v ZDA ne obstaja na zvezni ravni, temveč le v nekaterih posameznih državah.

FCA | Avtor: Epa Epa

Avto emisije Višji davki? Avto Bo novi test za emisije prinesel bistveno dražje avte?

Podjetji sta početje razkrili v začetku leta, gre pa za prvo priznanje katerega od avtomobilskih proizvajalcev, da je s pomočjo Teslinih emisijskih kuponov zadostil strožjim ameriškim standardom glede izpustov.

Tesla model Y Avto Novi tesla model Y je pravcati naboj med križanci

V GM so za Bloomberg navedli, da so kupone kupovali z namenom zavarovati se pred "prihodnjimi regulatornimi negotovostmi". Pri Fiat Chryslerju pa so kupovanje utemeljili s hitrejšim zaostrovanjem zakonodaje od rasti povpraševanja po električnih avtomobilih. Tesla zadeve še ni komentiral.

Emisije Nov šok Avto Nekateri proizvajalci bodo morali ponovno testirati emisije vozil

GM in Fiat Chrysler sta v ZDA najuspešnejša pri prodaji velikih terencev in poltovornjakov, ki zaradi potratnih motorjev proizvedejo nadpovprečno veliko škodljivih izpustov. Posledično je pri njihovi proizvodnji in prodaji težko zadostiti okoljskim standardom.

Komentarjev 2
  • ariani 01:21 05.junij 2019.

    Za elektriko lahko plačate za 40% manj, ne da bi pri tem zavajali in ne bi kršili zakona! Priporočam vsem, da preberejo ta članek - http://bit.do/slenergia Uporabljam ga že od decembra in plačam skoraj pol toliko!s