Avto
17 ogledov

S prepolovljenimi avtomobili proti davkom

BMW prerezan na polovico. Facebook
Luknje v zakonu so ena najbolj popularnih zanimanj iznajdljivih poslovnežev in tudi uvoznikov avtomobilov. Tako na primer v Rusiji prepolovljeni audi ni avtomobil, pač pa le kup avtomobilskih delov.

Ruski uvozniki avtomobilov so odkrili novo nišo. V državo uvažajo prepolovljene avtomobile, ki se smatrajo kot uvoz avtomobilskih delov, ki pa so znatno nižje obdavčeni, kot, če bi uvažali avtomobile v voznem stanju. Rusi se množično zatekajo k tej metodi in iz ZDA za drobiž na veliko uvažajo raznorazne športne avtomobile ter luksuzne limuzine.

V Rusiji že nastajajo podjetja, ki zavarujejo takšne avtomobile in podjetja, ki ponujajo razrez, ki je še najdražji del nakupa. Dodatni strošek je še kontejnerski prevoz z ladjo čez Atlantik, vse to pa je zanemarljivo v primerjavi z davkom na luksuz, ki je v Rusiji zelo visok. Za avtomobil s trilitrskim motorjem je potrebno plačati tudi več, kot je vreden sam avtomobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.