Avto
5898 ogledov

Poglejte, kako izgleda sandero RS

1/4
Renault
Poglejte tega športnega lepotca.

Renault je pred kratkim osvežil sandero za južnoameriški trg, tam se namreč Dacia imenuje Renault, zdaj pa je na vrsto s spremembami za modelno leto 2020 prišel tudi sandero RS.

Prav ste slišali. Renault sandero, oziroma nekoliko preoblikovana naša dacia sandero, je namreč v južnoameriških državah na voljo tudi v športni različici RS. In ta je bila deležna prenove, ki se je odrazila v led razsvetljavi zadka, rdečih zavornih čeljustih, posebnih nalepkah in podobnih malenkostih.

 | Avtor: Renault Renault

Renault sandero RS se od običajnega sandera sicer najbolj razlikuje po strešnem krilcu, mrežastem sprednjem odbijaču, nekaj okrasne plastike in mehaniki RS drive s tremi načini: stadard, sport in sport +.

Seveda pa je pomebno predvsem tisto, kar je pod lepo zloščeno pločevino. Renault sandero RS namreč sloni na podvozju, ki so ga modificirali pri oddelku Renault Sport. Za pogon skrbi 2-litrski štirivaljnik z močjo 150 'konjev' in navorom 205 njutonmetrov, ki deluje na etanol in sandera RS s pomočjo šeststopenjskega ročnega menjalnika s športno kratkimi razmerji v osmih sekundah pospeši do 100 kilometrov na uro in ga pospešuje do končne hitrosti 202 kilometrov na uro. Obstaja tudi malenkostno šibkejša različica s pogonom na bencin.

 | Avtor: Renault Renault

Žal je sandero RS še naprej omejen le na južnoameriški avtomobilski trg in ga k nam ne bo. Samo za informacijo: v Brazliji stane dobrih 16 tisoč evrov.

 

Komentarjev 3
  • Snežinko 09:34 26.avgust 2019.

    Hm... 2.0 motor v današnjem času? Zadeva je enormno požrešna... Poleg tega znamki RS pripada konkretno več kot zgolj ubogih 150 konjev. Če bi to prodajali pri nas bi bilo kar veliko blamaž, ko bi ga prehitevali popolnoma povprečni ostali avtomobili.

  • RR7 14:29 08.avgust 2019.

    ja verjetno bi rajš kupil Dacio kot pa Clia RS, Pola GTI, Forda Fiesto ST al pa Peugeota 208 GTi. Pa vsi so močnejši pa narejeni bolj kvalitetno, pa cenejši.

  • bločan 23:13 07.avgust 2019.

    Škoda,da pri nas tega modela ne bomo videli.Preverjen motor,klasičen menjalnik,dobra oblika in splošna zanesljivost bi našla marsikaterega kupca,z menoj vred.