Avto
1246 ogledov

Še en Slovenec na pomembni funkciji ugledne organizacije

AMZS
Predsednik AMZS Andrej Brglez izvoljen v eno najpomembnejših teles mednarodne avtomobilistične zveze FIA.

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez je bil na izredni skupščini FIA Regija I, ki poteka v Bologni, izvoljen v FIA Svetovni svet za mobilnost in turizem (FIA World Council for Automobile Mobility and Tourism), eno najpomembnejših teles mednarodne avtomobilistične zveze FIA. Brglez ocenjuje, da je funkcija veliko priznanje ne le zanj osebno, temveč tudi za AMZS in Slovenijo.

Nesreča avtobusa Po hudi nesreči Avto Z njihovo uporabo do 40 odstotkov manj poškodb v prometu

»Počaščen sem, da so me kolegi iz tako številnih avtomobilskih klubov (glasovalo je 69 delegatov, op. a.) podprli pri moji kandidaturi. To je veliko priznanje zame, za AMZS in Slovenijo. Hkrati v AMZS s tem ponovno dokazujemo, da smo lahko s strokovnim in profesionalnim delom tudi manjši avtomobilski klubi iz majhnih držav pomemben soustvarjalec trajnostnih mobilnostnih politik. AMZS se bo lahko prek te funkcije še intenzivneje zavzemal za interese svojih članov in drugih udeležencev v prometu – tako na državni kot na evropski in tudi na globalni ravni. Meni osebno pa to prinaša veliko priložnosti za uveljavitev pridobljenega znanja in izkušenj na področju trajnostnih politik ter možnost, da še kakšna od naših domačih – AMZS in slovenskih prometno varnostnih idej –, zaživi tudi v širšem kontekstu«, je po izvolitvi povedal Brglez. Poleg predsednika AMZS je bil izvoljen tudi predsednik avstrijskega kluba ÖAMTC Günter Thumser.

Andrej Brglez | Avtor: Anže Petkovšek Andrej Brglez Anže Petkovšek

Andrej Brglez To bodo prve poteze Avto Novi predsednik Avto-moto zveze Slovenije o svojih prvih potezah

FIA Svetovni svet za mobilnost in turizem sprejema globalna politična stališča organizacije glede mobilnosti, sklepa vzajemne sporazume o izmenjavi storitev ter vodi mrežo izdajanja mednarodnih dokumentov. Hkrati je FIA snovalec globalne politike mobilnosti in avtomobilskih storitev ter tako predstavlja najmočnejši glas voznikov in drugih udeležencev v prometu v odnosu do evropske in svetovne politike in do avtomobilskih izdelovalcev. Člani se sestanejo vsaj dvakrat letno, obravnavajo pa predloge, ki jih predložijo komisije in delovne skupine FIA za mobilnost.

Andrej Brglez Novi predsednik AMZS Avto Novi predsednik AMZS vrgel kost za glodanje slovenskim županom

Novi predsednika FIA Regija I Španec Jorge Delgado Mendoza

Skupščina je volila tudi novega predsednika FIA Regija I. Regijo bo odslej vodil 51-letni Španec Jorge Delgado Mendoza, sicer izvršni direktor madridskega avtomobilskega kluba RACE, ki je nasledil Danca Thomasa Møllerja Thomsena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.