Avto
11 ogledov

Še teden do zaprtja

ljubljana 03.09.13. kavalir, elektricni avtobus, MOL, LPP, Ljubljana, foto: maja Maja Kalan
Začeli ga bodo s kavalirjem, končali z zaprtjem Slovenske ceste.

Nov električni minibus kavalir bo v ponedeljek ob začetku Evropskega tedna mobilnosti (ETM) 2013 začel voziti po mestnem središču Ljubljane. V nasprotju s prvima dvema manjšima kavalirjema, ki vozita od leta 2009, bo v poletnih mesecih vozil po vnaprej določeni trasi, v hladni polovici leta pa bo na voljo tudi na telefonski klic.

Anketa o navadah

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo v času trajanja ETM od 16. do 22. septembra izvajala tudi raziskavo o potovalnih navadah prebivalcev Ljubljane in regije, po novem pa bodo na terenu preusmerjali kolesarje s tako imenovane poti obzirnosti na nabrežjih Ljubljanice na obvozne poti (Novi trg, Wolfova ulica, Trubarjeva cesta in Ciril-Metodov trg). Ljubljančanom in obiskovalcem pa bo Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije predstavila brezplačno mobilno aplikacijo A do B: LJ, ki bo uporabniku ponudila optimalno trajnostno izbiro za premostitev izbrane poti, pri tem pa vključevala javna prevoza Bicikelj in LPP ter hojo.

Poostren nadzor

Ljubljanski policisti, deloma pa tudi mestni redarji bodo med tednom izvajali poostren nadzor nad nepravilnim parkiranjem na kolesarskih stezah ter hitrostjo in uporabo čelad pri motoristih, nadzirali pa bodo tudi kršitve kolesarjev in izsiljevanje prednosti pešcem na prehodih za pešce.

Prihodnjo nedeljo, ob koncu ETM, bodo za motorni promet trajno zaprli odsek Slovenske ceste med Šubičevo ulico in Gosposvetsko cesto, kjer bodo po novem lahko vozili le še avtobusi LPP in taksiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.