Avto
20 ogledov

Še več mišic in opreme za touarega

Volkswagen touareg
1/9
Volkswagen
Volkswagen je v Pekingu razkril prenovljeni luksuzni športni terenec touareg, ki ima vgrajene tehnologije za zmanjšanje porabe goriva in varno vožnjo, udobje je izboljšano, videz pa še mogočnejši.

Volkswagen touareg je z okrog 720.000 prodanimi primerki med najbolj pogostimi športnimi terenci višjega avtomobilskega razreda. Na avtomobilskem salonu Auto China v Pekingu Volkswagen je bila predstavljena izpopolnjena izvedba z dinamično oblikovanem sprednjim in zadnjim delom ter svežimi barvami in platišči.

Največja novost spredaj so biksenonski žarometi, ki so pri različici z motorje V6 TDI serijski, ter masivnejša rešetka zračne reže s štirimi vodoravnimi prečkami namesto dveh. Videz je zaradi tega bolj mišičast. Preoblikovani so odbijači, zaradi česar je tudi od zadaj videti širši, kot do zdaj. V zadek so med izpušni cevi vgradili difuzor, nove so LED meglenke.

Serijsko po novem prinaša samodejni sistem preprečavanja trka in tudi t.i. funkcijo jadranja (vožnja z izkoriščanjem kinetične energije). V kombinaciji z radijsko-navigacijskim sistemom RNS 850 in pripravo za mobilni telefon bo Touareg v Evropi omogočal tudi "mobilne spletne storitve" (MOD). Nova izvedba Touarega bo na nemškem trgu naprodaj jeseni – kot dizel (TDI) in kot hibrid (TSI in elektromotor).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.