Avto
107 ogledov

Seat leon cupra je postal kot golf R

Seat leon cupra Seat
Seat leon cupra je s prenovo dobil dodaten vir moči. Sedaj je postal najmočnejša cupra vseh časov in se iz oči v oči pogledal z mogočnim golfom R.

Seat leon cupra se v svoji najmočnejši različici sedaj kiti s prestižno značko 300, saj je v primerjavi s cupro 290 v dvolitrskem TSI motorju našel še deset vrancev in ima sedaj uradno 220 kW (300 KM). To je enaka moč, s katero razpolaga golf R. Ko so slednjega pred leti pompozno poslali na cesto, bi le malokdo verjel, da mu bo še v isti generaciji v oči pogledal španski sorodnik. Za uteho ljubiteljem golfa ostaja le omejena različica GTI clubsport S z 228 kW (310 KM). 

Leon cupra ima sedaj tudi povečan navor iz 350 Nm na 380 Nm. So pa Španci ostali skrivnostni, kako se bo vse to poznalo na zmogljivostih, vsekakor pa bo hitrejši od zdajšnjega "290", ki do 100 km/h pospeši v 5,9 sekunde. 

Novost je tudi pri karavanski različici ST, ki bo prvih dobila štirikolesni pogon, imenovan 4Drive.
Navzven in navznoter se prenovljena cupra od predhodnika ločuje podobno, kot prenovljeni leon od dozdajšnjega - nov odbijač, malo predrugačena svetila, več asistenčnih sistemov in boljši infotainmenti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.