Avto
8602 ogledov

Sedaj objavili video prometne nesreče, o kateri govori ves svet

Uer nesreča Policija
Policija je objavila video tragične nesreče, ko je avtonomno vozilo Uberja do smrti povozilo peško.

Nesreča se je zgodila 18. marca, avtonomno vozilo družbe Uber pa je v temi brez zaviranja treščilo v peško, ki je prečkala cestišče izven prehoda. Senzorji in kamere, prilagojeni tudi za nočno vožnjo, naj bi sicer takšne scenarije uspešno preprečevali. 

Pešec Avto Samodejno vozilo do smrti povozilo peško

Policija v mestu Tempe v zvezni državi Arizona je objavila video, na katerem je vidno, da je imela 44-letna operaterka za volanom, ki naj bi v primeru nuje posredovala, pred nesrečo več sekund pogled usmerjen predse in ne na cesto. 

"Bilo je tako nenadoma, oseba je kar stopila pred avto," je 44-letna operaterka dejala policiji. "Prvi opozorilni zvok, da obstaja nevarnost, je bil že zvok trčenja," je še povedala. Kot poroča The Verge, pri Uberju še vedno raziskujejo, zakaj tehnologija ni bila sposobna preprečiti trčenja, za katerega je bila sicer očitno primarno odgovorna peška, ki je ob sebi potiskala kolo. 49-letnica je kljub hitri zdravniški pomoči umrla v bolnišnici. 

Uber avtonomno vozilo | Avtor: Profimedia Profimedia

Uber pri razvoju avtonomne vožnje tesno sodeluje z znamko Volvo, in prav eden od modelov XC90 je bil udeležen v nesreči. Po dogodku je Uber začasno prekinil vse teste samodejne vožnje na javnih cestah.

dezurni@zural24.si

Komentarjev 4
  • JackD 20:39 22.marec 2018.

    Sredi noči, brez osvetlitve sredi ceste na mestu, kjer NI prehoda za pešce v črni jakni! Ne vem kako je lahko tu kriva tehnologija. Tega nihče z vidom 20/20 in super refleksi ne bi preprečil!

  • kapibara1 19:11 22.marec 2018.

    Kuro še pri belem dnem zgaziš ! kaj šele po noči, ko tava v temi- brez glave in osvetlitve !

  • supreme 15:01 22.marec 2018.

    Krivda je 50:50