Avto
44 ogledov

Šef Adaca osramočen odstopil

Adac EPA
Potem ko je več tednov zavračal možnost, da bi odstopil, je šef najmočnejšega avtomobilskega kluba v Evropi Peter Meyer vendarle sklonil glavo, da bi ublažil hude kritike zaradi zavajanja javnosti, ki si jih je klub privoščil.

64-letni Peter Meyer je danes napovedal svoj odstop z mesta predsednika Adaca, na katerem je bil od leta 2011. Še konec tedna je v intervjuju za enega od nemških medijev zatrjeval, da se to ne bo zgodilo, saj da se ne počuti krivega za škandal, potem ko je prišlo na dan, da je Adac zmanipuliral glasove bralcev v svoji akciji Rumeni angel, na podlagi tega pa je bil za najboljši avto leta "po mnenju" članov 19-milijonskega kluba izbran volkswagen golf. 

Po pisanju Spiegla pa je pritisk na Meyerja v vrhu organizacije zadnje dni očitno postal premočan, saj z njim na čelu ne bi bilo več mogoče sprati največjega madeža v 111-letni zgodovini organizacije. Tako naj bi v svetu organizacije že razmišljali o suspenzu predsednika, a jih je Meyer danes prehitel z odločitvijo. Tudi veliki nemški proizvajalci BMW, Daimler in Volkswagen so zagrozili, da bodo Adacu vrnili nagrade, če v organizaciji ne bodo razčistili manipulacij. Meyer je sicer že januarja dejal, da je usoda izbora Rumeni angel verjetno zapečatena.

Meyerjev naslednik je že znan, javnosti ga bodo predstavili v kratkem. 

Nujni prevoz na počitnice

Najvplivnejši avtoklub v Evropi je januarja postal tarča posmeha in ogorčenja, potem ko je tiskovni predstavnik Michael Ramstetter priznal, da so v zadnjem natečaju za nagrado rumeni angel v organizaciji priredili podatke o prispelih glasovih za volkswagen golfa kar za 10-krat. Pod vprašaj so se postavili tudi pretekli izbori in različna testiranja, saj je bil Adacov test doslej potrošnikom po vsej Evropi merilo za dobre proizvode.

Tudi sicer se v organizaciji zadnje dni otepajo očitkov na račun vodilnih predstavnikov, saj je prišlo na dan, da so nekateri zlorabili Adacov helikopter za nujno pomoč za prevoz na prireditve, sin visoke menedžerke pa je na počitnice v Egipt letel kar z Adacovim letalom, namenjenim najnujnejšim prevozom bolnikov. Menedžerka je že odstopila s položaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.