Avto
28132 ogledov

Šef Mercedesa: "Moram preveriti, ampak gotovo smo bili pijani"

Olla Källenius Profimedia
Potrditev programa za AMG one hiperavto je bila napaka, odkrito pravijo v vrhu Mercedesa. Kupci še vedno čakajo na cestno zver.

Pisalo se je leto 2017, ko so pri Mercedesu šokirali avtomobilski svet z napovedjo svojega hiper športnika  AMG one. Na vrhuncu slave v formuli 1 so se odločili, da hibridno tehnologijo pogona iz najhitrejših dirkalnikov sveta vgradijo v cestno vozilo in ga ponudijo kupcem. Skupna moč bencinskega in elektromotorjev bi bila več kot 770 kilovatov, kjer se začne polje tako imenovanih hiper avtomobilov. 

Na papirju se je zdela ideja odlična, kupci pa so takoj razgrabili napovedanih 275 primerkov, od katerih bo vsak stal 2,3 milijona evrov. A načrt izdelave avta se je izkazal za nočno moro, pri Mercedes-Benzu zdaj odkrito priznavajo, da imajo hude težave pri izdelavi tistega, kar so obljubili. 

Mercedes-AMG project ONE | Avtor: Mercedes-AMG Mercedes-AMG
Mercedes-AMG project ONE | Avtor: Mercedes-AMG Mercedes-AMG

Danes vrhovni šef Mercedesa, takrat pa vodja AMG divizije in član upravnega odbora Olla Källenius je bil pred nekaj dnevi med druženjem z novinarjem Autocarja neposreden, da bolj ni mogoče. "Pred leti je prišla k nam skupina ljudi iz AMG divizije in enote za izdelavo motorjev za formulo 1 z besedami, da imajo izvrstno idejo. 'Dajmo, vgradimo motor iz formule v cestni avto.'" In dodal: "Moram preveriti za nazaj v stenogram zasedanja odbora, a prepričan sem, da smo bili pijani, ko smo jim rekli 'da'."

Källenius je še povedal, da bodo v roku "nekaj tednov" sporočili javnosti zelo pomembno novico glede AMG one avtomobila. Menda bodo zelo odkriti, kako stvari stojijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 18:38 27.maj 2022.

    Jaz pa čakam in čakam…

  • bljitva 16:56 27.maj 2022.

    kdor ni pijan v tem svetu ta ni itak ni normalen, trezen pa še najmanj,,,,