Avto
151 ogledov

Šestvaljnik, ki vas bo prevzel

BMW K1600 GT
1/8
Boštjan Tacol
BMW K1600 GT je potovalnik z noro opremo in športnim srcem. Od ipoda do prvih luči na dveh kolesih, ki svetijo v ovinek.

Šestica, ki jo najdete na boku motorja, je znak za koncept, ki bo motociklizem v naslednjih letih brez dvoma spremenil. Bavarci so naredili luksuzen potovalnik, ki pa s šestimi valji udobnosti daje športni pridih. GT je videti kot lepo oblikovana ladja, torej vse prej kot obvladljiv motor, ki se lahko tudi v ovinkih kosa s sto kilogramov lažjimi motocikli.

Vetrna zaščita je fantastična, tako da smo na testu motor v sedečem položaju spravili do 245 kilometrov na uro. Zvok spominja na porscheja, 160 konjev in 175 njutonmetrov navora (pri 5.250 vrtljajih) pa skrbijo, da vam motor daje zadosten občutek moči.

Veliko več in še

Oprema je res vrhunska; z vrtljivim stikalom na levi ročici se lahko igrate z radiem, motor ima navigacijo in blue-
tooth, priključite lahko USB ali ipod. Nastavitve motorja preprosto prilagodite cestni podlagi, na vsaki pa izbirate med normalno, športno in udobno vožnjo.

Kljub temu je po mojem mnenju najboljša izbira normalna, kajti pri športnem načinu začne zadnje kolo pri zaviranju pri visokih hitrostih nekoliko poplesavati. Vožnja je pri vseh načinih nekoliko okorna pri nižjih vrtljajih, sicer pa gre za izjemen motor. A izjemna je tudi 
njegova cena.

Podatki o motociklu (BMW K1600 GT)
Motor: 1.600 ccm, bencinski
Moč: 118 kW/118 KM prei 7.750 vrt.
Navor: 175 Nm pri 5.250 vrtljajih
Poraba na testu: 6,7 litra/100 km (mešani cikel)
Zmogljivosti: 245 km/h
Cena: 21.000 evrov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.