Avto
89 ogledov

Škoda citigo bolj oster in s prostorom za dežnik

Škoda citigo
1/5
Škoda
Škoda citigo je rahlo osvežen. Poudarek na rahlo.

Najmanjša škoda, poimenovana citigo, se bo na atosalonu v Ženevi predstavila v malce drugačni podobi. Z nekoliko več čustvi, bi lahko dodali. 

Podrobnejša primerjava s starim modelom kaže, da bo novi citigo dobil nove izbokline na motornem pokrovu, spodnji del motorne maske pa se bo razlezel od roba do roba. Vmes bo prostor še za po novem oglate meglenke. Zaradi drugačnih odbijačev se je skupna dolžina malčice povečala za 3,4 centimetra. Sedaj meri 3,597 metra, medtem ko notranje mere ostajajo povsem enake.

Tako kot že VW up pred enim letom, bo tudi citigo dobil rahlo prenovljeno notranjost z opcijo večfunkcijskega volana in dvobarvne armaturke. Že nekaj mesecev ima sicer citigo držalo za telefon, saj je mogoče napravo prek aplikacije inforamcijsko povezati z avtom. Nova je možnost barvnega zaslona, pridobil pa je tudi nekaj novih "pametnih" rešitev. Recimo prostor za dežnik pod sopotnikovem sedežem.

Škoda citigo | Avtor: Škoda Škoda
Škoda citigo | Avtor: Škoda Škoda
Pri motorjih je vse po starem, dva bencinska trivaljnika pa nudita moč 44 kW (60 KM) in 55 kW (75 KM). Podrobna primerjava pokaže, da je močnejši motor za odtenek varčnejši, a tudi počasnejši pri pospeševanju. Škoda citigo pa ne bo na voljo s turbobencinskim motorjem, ki pri VW up zmore 66 kW (90 KM). 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.